European Nations Cup la Counter-Strike: Global Offensive se va desfășura în România

Autor: Cosmin Aionita | 13.08.2021
European Nations Cup la Counter-Strike: Global Offensive se va desfășura în România
Foto: ROESF

România a fost desemnată drept organizator al uneia dintre cele mai importante competiții de Counter-Strike: Global Offensive din Europa. În cadrul European Nations Cup, organizat luna aceasta de către ROESF, partenerul local al Federației Internaționale de Esports, vor participa reprezentantele a 12 țări europene. Competiția va avea loc între 23 și 25 august 2021.

Decizia IESF vine în urma mult-așteptatului anunț făcut luna trecută la Esports Summit Bucharest 2021 de către Mara Mareș, Consilier de Stat in Cancelaria Prim Ministrului, vizând omologarea, până la finalul anului, a sporturilor electronice în România.

În colaborare cu federațiile de esports din cele 12 țări – Portugalia, Macedonia, Austria, Muntenegru, Azerbaijan, Croația, Slovacia, Serbia, Ucraina, Ungaria și Turcia, România va organiza pentru prima dată o competiție recunoscută de Federația Internațională de Esports. România nu ar fi fost aleasă ca țară organizatoare dacă nu ar fi avut un istoric impecabil în realizarea evenimentelor de gaming și esports.

Mihai Daniel Cotos, vice președinte ROESF, a declarat următoarele:

Suntem foarte mândri și încântați de faptul că eforturile pe care le-am depus încep să fie recunoscute. Este un pas foarte important într-o direcție bună, o direcție bazată pe colaborarea între federații la nivel internațional. Inițiative precum European Nations Cup au ca scop dezvoltarea națională a sporturilor electronice, mizând pe aspectul competitiv internațional. Considerăm că acest aspect duce la un plus de motivație pentru jucătorii care vor reprezenta România și că aceștia vor avea parte de o experiență unică în participarea la această competiție.

Evenimentul va avea loc între 23 și 25 august, iar organizatorii promit o atmosferă demnă de marele competiții internaționale. Octav Crețu, CEO Nexus, explică:

Am făcut zeci de producții video la diferite evenimente de gaming și esports, de la producții mici, la evenimente de scara largă, dar European Nations Cup se simte diferit. Vom avea participanți din toată Europa, practic acest eveniment reprezintă cartea noastră de vizită față de celelalte federații europene, dar și față de Federația Internațională de Esports. Ne dorim să iasă totul perfect, ne dorim ca România să aibă rezultate bune atât pe partea de producție/organizare, cât și la competiția propriu-zisă.

Fanii sporturilor electronice din România sunt familiarizați cu echipa responsabilă de organizarea evenimentului. Este vorba despre o colaborare între Digital Crusade și Nexus Media, în parteneriat cu Bucharest Gaming Week, organizatorii unora dintre cele mai importante competiții și evenimente de gaming autohtone.

Tudor Dăescu, președinte al Bucharest Gaming Week și cofondator al ROESF, a adăugat:

Este doar începutul unei toamne extrem de bogate în evenimentele de gaming și esports din România. Poate cel mai bogat final de an care a avut loc vreodată. În septembrie va avea loc o nouă ediție a Gaming Marathon, în octombrie Gaming Video Awards, Dota 2 – The International, Digital Crusade, Dev.Play și Bucharest Gaming Week. Aceasta pentru că interesul pentru gaming este în creștere de la lună la lună în țara noastră, fapt afirmat și de studiile care spun că în România ar fi aproape 8 milioane de iubitori de jocuri video.

Începând cu 23 august 2021 veți putea urmări European Nations Cup pe canalul de YouTube Digital Crusade în România și pe canalele federațiilor din celelalte țări participante.

Counter-Strike Global Offensive România
Foto: ROESF

Sursa: ROESF

Urmărește Go4Games.ro pe Google News