Mara Mareș: Va fi modificată legislația pentru ca esporturile să devină sporturi în România

Autor: Adrian Popa | 21.07.2021
Mara Mareș: Va fi modificată legislația pentru ca esporturile să devină sporturi în România
Foto: Facebook / Mara Mareş

Legea educației fizice și sportului va fi modificată în septembrie, iar esporturile vor deveni, în România, sporturi tradiționale, a anunțat Mara Mareș, Consilier de Stat în Cancelaria Prim Ministrului, la Esports Summit Bucharest 2021.

Astfel, jucătorii și cluburile de esports din România vor primi același statut ca cel al sportivilor și cluburilor profesioniste tradiționale.

Reprezentanta guvernului a spus că s-a luat această decizie în urma consultărilor purtate mai bine de un an cu principalii actori din domeniu.

„Nevoia susținerii sporturilor electronice în România este reală, iar oportunitatea reglementării lor este foarte clară. Am reușit, în mai puțin de un an de zile, să înființăm un grup de lucru care a formulat o propunere de lege simplă, suplă și bine fundamentată, care va permite României să ajungă din urmă, într-un timp scurt, țări cu o lungă istorie în acest domeniu. Este o lege care va încuraja mii de tineri să transforme pasiunea pentru gaming într-o profesie ca jucător profesionist de esports”, a declarat Mara Mareș.

Ea a adăugat că activitatea va fi inclusă în nomenclatorul de meserii.

Legea va fi depusă în Parlament în luna septembrie. Consilierul a mai spus că speră ca până la sfârșitul anului noua formă a actului normativ să fie aprobată.

Anunțul a fost făcut după ce compania Valve a transmis că marea competiție The International 10 – Dota 2 Championships se va desfășura în România. Există, însă, multe semne de întrebare privind organizarea evenimentului.

Sunt destul de puține țări care au recunoscut esporturile ca sporturi. Printre acestea se numără Coreea de Sud, China, SUA, Finlanda, Africa de Sud, Rusia, Ucraina sau Nepal. Un astfel de demers a eșuat recent în Suedia.

CITEȘTE ȘI:

Un stat european a refuzat să recunoască esporturile ca sporturi. O mare competiție de Dota 2, afectată

Dota 2: Marea competiție The International se va desfășura în România!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News