Încep calificările naționale pentru Campionatul Mondial de eSports 2023 de la Iași

Autor: Cosmin Aionita | 29.03.2023
Încep calificările naționale pentru Campionatul Mondial de eSports 2023 de la Iași

Campionatul Mondial de eSports, care va avea loc anul acesta între 24 august și 4 septembrie în Iași, anunță deschiderea înscrierilor pentru calificările naționale. Jucătorii români se vor putea înscrie în cadrul calificărilor ce vor desemna reprezentanții României, pe echipe sau individual, la jocurile competiției: Counter-Strike: Global Offensive, PUBG Mobile, eFootball, Mobile Legends și Tekken. Înscrierile se vor putea face online, începând de pe 15 aprilie, pe site-ul www.digitalthroneiasi.com.

Datorită statutului României de țară gazdă organizatoare a Campionatului, câștigătorii români ai calificărilor naționale vor juca direct la turneul final de la Iași. Calificările vor avea loc online până pe 30 iunie. În aceeași perioadă, reprezentanții tuturor celorlalte țări din întreaga lume concurează în cadrul calificărilor regionale care vor avea loc în cadrul unor competiții desfășurate în patru zone geografice: Africa, America, Europa, Asia și Oceania.

Jucătorii români vor participa la calificările naționale jucând unele din cele mai populare titluri de eSports din acest moment. Counter-Strike: Global Offensive rămâne cel mai important titlu competitiv de tip tactical shooter din lume, cel puțin până când va fi înlocuit de Counter-Strike 2. PUBG Mobile este un shooter multiplayer de tip Battle Royale în care victoria îi este atribuită ultimului care rămâne în picioare. eFootball (ex-PES) este unul dintre cele mai vechi și respectate simulatoare de fotbal din lume. În Mobile Legends, două echipe a câte cinci jucători au ca scop principal distrugerea bazei inamice. Jocul a atins un record absolut în 2022 în cadrul Campionatului MLBB M4 din Asia, atunci când a fost vizionat concomitent de 4 milioane de spectatori. Tekken este un joc spectaculos de luptă corp la corp.

Echipele ce vor reprezenta România în cadrul competițiilor de Dota 2 și CS:GO Female sunt deja formate în jurul unora dintre cei mai valoroși jucători români de eSports la aceste categorii.

Dota 2 este un joc multiplayer online de luptă în care fiecare jucător controlează un personaj unic, iar echipa ce va reprezenta România este condusă de către Aliwi “w33” Omar. Născut și crescut în România, w33 este jucător pro de Dota din 2013, iar în 2016 și 2019 a ajuns în etapa finală în cadrul The International, competiția de eSports cu cele mai mari premii din lume.

Am format reprezentativa României de Dota 2, selectând cei mai valoroși și experimentați jucători din țară. Este o echipă care are un potențial foarte mare. Ne vom pregăti intens în aceste luni și mergem la Iași la Campionatul Mondial de eSports încrezători că vom obține un rezultat bun.

– Aliwi “w33” Omar, căpitanul reprezentativei României de Dota 2.

În premieră, Campionatul Mondial de eSports va găzdui competiția de CS:GO dedicată femeilor. Ana Dumbravă, desemnată “Women’s Player of the Year” în 2022 și recent câștigătoare a Girl Gamer – Bahrain World Finals, va selecta componența echipei feminine de CS:GO, compusă din cele mai valoroase jucătoare din România.

Campionatul Mondial de eSports, organizat de Federația Internațională de eSports, va reuni la Iași cei mai mulți jucători pe care i-a avut vreodată la start orice eveniment de profil organizat până acum în lume. Mai mult de 700 de jucători din peste 120 de țări se vor înfrunta în cadrul competiției cu premii totale de 500.000 de euro.

Sursa: Digital Throne

Urmărește Go4Games.ro pe Google News