Jucătorii de Valorant din toată lumea s-au luptat pentru o cauză nobilă. Câți bani au fost strânși pentru o fundație din România

Autor: Cosmin Aionita | 13.10.2021
Jucătorii de Valorant din toată lumea s-au luptat pentru o cauză nobilă. Câți bani au fost strânși pentru o fundație din România
Foto: Riot Games

Competiția Spike Nations a adunat 12 echipe de Valorant cu scopul de a strânge bani pentru cauze nobile. Gamerii din Europa, Orientul Mijlociu și Africa au participat timp de trei zile la un turneu de Valorant, iar, la final, cei mai buni au putut să se implice în comunitățile locale din care provin pentru a susține o cauză a unui ONG. Echipa care a reprezentat Europa de Est a ieșit învingătoare și a reușit să strângă aproximativ 15.000 de euro, care vor merge către Fundația Te Aud România din Gura Humorului.

Turneul Spike Nations a avut loc în perioada 7 – 9 octombrie și a fost organizat pentru al doilea an consecutiv de Riot Games și Blast, cu ajutorul platformei de crowdfunding GlobalGiving. GlobalGiving a dat startul proiectului cu o donație de 5.000 de euro pentru a impulsiona fanii să se implice și să își sprijine echipele favorite în competiție.

Echipa din Europa de Est a fost formată din jucători din Cehia, Serbia și Ungaria și au luptat pentru a ajuta Fundația Te Aud România din Gura Humorului, județul Suceava. Banii donați vor fi folosiți în dezvoltarea unui program de terapie pentru cei 300 de orfani și copii defavorizați din cadrul fundației, cu scopul de a-i ajuta să își îmbunătățească încrederea, performanțele sociale și școlare și să se integreze mai ușor în societate.

Turneul a fost format din trei grupe a câte patru echipe fiecare. Cele mai bune două echipe din fiecare grupă au avansat în playoff. Astfel, playoff-urile au reunit cele mai bune opt echipe, concurând într-o singură rundă de eliminare. Toate meciurile s-au jucat în sistemul cel mai bun din 2 echipe, cu excepția finalei, care și-a desemnat câștigătorul dupa sistemul cel mai bun din trei. De asemenea, finala s-a jucat pe Fracture, noua hartă introdusă în Valorant.

Riot Games a fost fondat în 2006 și dezvoltă, publică unele dintre cele mai populare jocuri video din lume. În 2009, Riot și-a lansat titlul de debut, League of Legends, care a fost apreciat în toată lumea și a devenit cel mai popular joc de PC din lume. La nivel global, Riot Games se implică activ în societate și își susține comunitățile de jucători. De-a lungul anilor, Riot a dezvoltat un fond prin care fac donații către diferite organizații globale, care au ca scop rezolvarea unora dintre cele mai presante probleme ale lumii. În contextul pandemic, Riot și jucătorii au donat peste 7 milioane de dolari cu scopul de a ajuta persoane din întreaga lume care se confruntă cu dificultăți din cauza pandemiei.

GlobalGiving este cea mai mare platformă de crowdfunding la nivel global. Din 2002 și până acum, prin GlobalGiving s-au strâns 605 milioane de dolari de la peste 1,3 milioane de donatori, pentru 30.000 de proiecte din 175 de țări.

Sursa: Riot Games

Urmărește Go4Games.ro pe Google News