Logitech și McLaren Racing au anunțat Logitech McLaren G Challenge 2021

Autor: Cosmin Aionita | 28.06.2021
Logitech și McLaren Racing au anunțat Logitech McLaren G Challenge 2021
Foto: Logitech

Logitech G, brand-ul celor de la Logitech specializat în tehnologii și echipamente de gaming, împreună cu McLaren Racing, a anunțat o nouă ediție a competitiei G Challenge eRacing, dedicată fanilor sporturilor cu motor și împătimiților de jocuri de racing din toată lumea.

Pentru pasionații de motorsport și piloții aflați la început de drum, sezonul oficial de curse Logitech McLaren G Challenge ediția 2021 va începe pe 1 iulie 2021 și va oferi o serie de provocări inedite. În dorința de a crește comunitatea pasionaților de curse virtuale, turneul s-a extins cuprinzând trei divizii: Open Wheel, Stock Car și Sport Car Racing. În acest an, G Challenge se va disputa în jocurile iRacing și Assetto Corsa Competizione, în cadrul cărora concurenții vor încerca să ofere tot ce au mai bun pentru ajunge în marea finală, programată pentru 15 ianuarie 2022, în Las Vegas, Statele Unite ale Americii.

Câștigătorii ediției 2021 a Logitech McLaren G Challenge vor avea șansa de a experimenta atmosfera din culisele McLaren Technology Center și de a-l cunoaște pe Lando Norris, pilotul echipei McLaren F1. Totodată, câștigătorii vor trăi experiența VIP la Marele Premiu de Formula 1 al Marii Britanii din 2022.

Pentru a marca noul format din acest an, Logitech G și McLaren vor găzdui o cursă numită Pro-Am (pe 7 iulie), în cadrul căreia mai multe celebrități vor forma două echipe pentru a concura în întreceri Stock Car și Open Wheel. Pilotul american de curse William Byron și pilotul de Formula 1 al McLaren Lando Norris vor fi căpitanii celor două echipe. Printre vedetele prezente la G Challenge se vor număra: artistul A$AP Ferg, creatorul de conținut Jelle Van Vucht (aka Jelly), pilotul Felix Rosenqvist de la echipa Arrow McLaren SP, pilotul de curse NASCAR pentru NBC Parker Kligerman, dar și brazilianul Tony Kanaan, campion al competiției Indianapolis 500.

Jim Hoey, responsabilul pentru G Challenge din partea Logitech G, a declarat următoarele:

Succesul G Challenge 2020 se datorează efortului de a crea o experiență inedită printre fanii motorsport. Anul acesta ne vom întoarce cu un nou format, mai multe jocuri și un program lunar de curse difuzate care va continua să entuziasmeze fanii din întreaga lume.

Lindsey Eckhouse, directorul diviziei de eSports McLaren Racing, a adăugat:

McLaren Racing privește Logitech McLaren G Challenge drept o modalitate de a menține viu interesul pasionaților de curse. De asemenea, am realizat că este o oportunitate de colabora cu Logitech G, într-o perioadă de expansiune a industriei. G Challenge face parte dintr-o clasă proprie, oferind pasionaților de motorsport oportunitatea de a concura la nivel profesionist. Așteptăm cu nerăbdare un alt an plin de emoție și divertisment sub amprenta McLaren.

Finaliștii celor trei competiții (Open Wheel, Stock Car și Sport Car) vor câștiga o excursie cu toate cheltuielile incluse la Grand Finals Weekend, pentru un ultim duel în această competiție. Grand Finals Weekend va cuprinde o mulțime de activități inedite, precum: șansa de a conduce cele mai rapide mașini pe pistă și întâlniri oficiale cu cei mai buni piloți. De asemenea, finaliștii vor avea oportunitatea de câștiga marele premiu: o experiență VIP McLaren Racing.

Înscrierile pentru calificările online se realizează pe site-ul oficial LogitechGChallenge.com.

G Challenge
Foto: McLaren Racing

Sursa: Logitech

Urmărește Go4Games.ro pe Google News