Urmăriți documentarul „Povești de pe Rift: România”, dedicat comunității League of Legends din țara noastră

Autor: Cosmin Aionita | 03.02.2023
Urmăriți documentarul „Povești de pe Rift: România”, dedicat comunității League of Legends din țara noastră

Documentarul „Povești de pe Rift: România”, dedicat comunității jocului League of Legends din România, poate fi urmărit acum gratuit direct pe YouTube.

Comunitatea jocului din România a strâns sute de mii de jucători de-a lungul acestor ani, iar filmul celebrează comunitatea locală și poveștile membrilor acesteia, oameni care au contribuit decisiv la formarea ei, de la jucători casual la jucători hardcore, cosplayeri, artiști, creatori de conținut până la jucători semi-profesioniști și profesioniști și mai ales public foarte numeros, pasionat de divertisment și eSports.

Un astfel de exemplu este cel al jucătorului profesionist Andrei „Odoamne” Pascu, primul român din istorie devenit campion european de League of Legends prin câștigarea League European Championship Summer 2022 alături de echipa sa. Andrei Odoamne Pascu este “vedeta” documentarului și povestește despre provocările pe care le-a întâlnit de-a lungul carierei de jucător profesionist de League of Legends și despre stilul de viață al unui eSports pro player.

În documentar le-au fost dedicate capitole și altor actori esențiali pentru dezvoltarea comunității din România. Creative Monkeyz, gameri veterani și creatorii animației Robotzi, povestesc despre primele experiențe de content creation cu League of Legends, iar Octav “ang” Crețu, fondator Nexus Gaming, despre începuturile gaming-ului competitiv de la noi din țară. Mulți alți streameri și jucători din scena locală sunt prezenți în film: IceManLucky, Ketaminol, Adrii von B, Bogdan Techeș, artiștii Cojo și Bruja și alții.

Sursa: League of Legends România YouTube

Urmărește Go4Games.ro pe Google News