Gigant din eSports: Nu vom mai lucra cu jucători care locuiesc în Rusia sau plătesc taxe acolo

Autor: Adrian Popa | 29.03.2022
Gigant din eSports: Nu vom mai lucra cu jucători care locuiesc în Rusia sau plătesc taxe acolo
Foto: Profimedia Images

Șeful celei mai faimoase organizații de eSports din Ucraina a declarat că nu va mai lucra cu jucători profesioniști care locuiesc în Rusia sau care plătesc taxe acolo.

Yevhen Zolotarov, CEO al Natus Vincere (Na’Vi), a spus, pentru Washington Post, că jucătorii ruși actuali pot rămâne în organizație dacă părăsesc Rusia. Decizia nu a fost una ușoară. Căpitanul echipei de Dota 2 a organizației este rusul Alexei „Solo” Berezin. Chiar Zolotarov este ucrainean vorbitor de limbă rusă, iar site-ul Na’Vi este disponibil în această limbă, nu în ucraineană.

Jocul este problematic pentru CEO-ul organizației de eSports și dintr-un alt motiv. Este dezvoltat de Valve, companie care nu a ieșit încă de pe piața din Rusia. Compania a anulat și un eveniment important de Dota 2 care urma să aibă loc în Comunitatea Statelor Independente (CIS), din cauza războiului.

Citește și: Suma uriașă donată până acum de gameri și companiile din industrie pentru Ucraina

Na’Vi are și un manager rus, fostul jucător profesionist de CS:GO Aleksandr „Lk-” Lemeshev.

Mai mult, din echipa de CS:GO fac parte trei ruși: Denis „electroNic” Sharipov, Kirill „Boombl4” Mikhailov și „Ilya „Perfecto” Zalutskiy. Toți trei au anunțat că vor părăsi Rusia pentru a-și păstra posturile.

Zolotarov a vorbit și despre un junior de 17 ani de la Na’Vi care a petrecut o săptămână într-un subsol împreună cu familia, pentru a se feri de bombardamentele rușilor. Și angajați din Kiev trec prin aceeași situație. „Dorm în adăposturi… În fiecare noapte, de o lună”, a precizat el.

Este clar, din interviu, că organizația, al cărei nume înseamnă „născut pentru a câștiga” în latină, trece prin momente dificile și că managementul a trebuit să ia decizii grele în această perioadă.

După izbucnirea războiului, în 24 februarie, multe companii și entități din gaming și-au arătat susținerea față de Ucraina.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News