Suma uriașă donată până acum de gameri și companiile din industrie pentru Ucraina

Autor: Adrian Popa | 28.03.2022
Suma uriașă donată până acum de gameri și companiile din industrie pentru Ucraina
Foto: Twitter/Fortnite

Gamerii și companiile de gaming au donat 114 milioane de dolari pentru Ucraina până acum, potrivit unui calcul realizat de publicația Levvvel.

Zeci de companii din industrie au răspuns la apelul lansat de Kiev pentru a abandona piața din Rusia, după ce Vladimir Putin a ordonat, pe 24 februarie, invadarea Ucrainei. Mai mult, aceste entități, dar și comunitățile de gameri, au donat sume importante pentru țara din estul Europei.

Cea mai mare aparte a banilor, aproape 70 de milioane de dolari, a provenit de la campaniile organizate de Epic Games și Microsoft.

Citește și: În numai câteva zile, Fortnite a generat donații de peste 50 de milioane de dolari pentru Ucraina

Pe locul doi se situează, potrivit sursei citate, bundle-ul oferit de Humble, care a strâns aproape 21 de milioane de dolari. Compania a oferit un pachet în valoare de 2.300 de euro – care conține jocuri, programe software și cărți – pentru minim 36 de euro

Pe locul trei în topul celor mai importante surse de fonduri, din gaming, pentru Ucraina, se află bundle-ul celor de la Necrosoft Games (jocuri, cărți, jocuri de societate), care a generat aproape 6,4 milioane de dolari.

donatii

Alte companii din gaming care au donat sume importante pentru Ucraina sunt Sony, Supercell și Wargaming.

În urma războiului, peste 3,8 milioane de cetățeni din Ucraina au părăsit țara, potrivit agenției pentru refugiați a ONU. Mai mult, pagubele materiale provocate de conflict până în data de 11 martie depășeau valoarea de 100 de miliarde de dolari, transmite Reuters.

Războiul declanșat de Vladimir Putin a distrus piața de gaming din Rusia, care urma să atingă o valoare de 3,6 miliarde de dolari în 2025.

Acțiunile Kremlinului au fost criticate dur de creatorul rus al celebrului joc Tetris. „Războiul murdar și sângeros care se desfășoară acum în Ucraina este atât de îngrozitor încât nimeni nu poate sta deoparte. Dictatorul nebun și fără suflet care a început acest rău este un criminal de război și va fi oprit și condamnat”, a declarat Alexei Pajitnov, care acum locuiește în SUA.

Sursa: Levvvel

Urmărește Go4Games.ro pe Google News