Alan Wake Remastered, anunțat oficial de Remedy Entertainment. Când îl vom putea juca și pe ce platforme

Autor: Cosmin Aionita | 08.09.2021
Alan Wake Remastered, anunțat oficial de Remedy Entertainment. Când îl vom putea juca și pe ce platforme
Foto: Remedy Entertainment

Remedy Entertainment, prin vocea directorului de creație Sam Lake, a dezvăluit Alan Wake Remastered, prima colaborare a studioului cu Epic Games. Varianta remasterizată a clasicului thriller, lansat inițial în 2010, va fi disponibilă chiar în toamna acestui an, atât pe consolele Xbox și PC, cât și, în premieră, pentru consolele PlayStation.

Conform anunțului făcut de Lake, Alan Wake Remastered va păstra elementele care au întipărit jocul inițial în memoriile fanilor, precum gameplay-ul specific și povestea, modernizând însă prezentarea grafică. De asemenea, versiunea Remastered va include și capitolele DLC The Signal și The Writer.

Alan Wake spune povestea unui scriitor de romane horror, rămas în pană de inspirație. Acesta, împreuna cu soția sa Alice, se refugiază într-o vacanță în orășelul Bright Falls. Lucrurile se complică însă când Alice dispare într-un mod misterios, iar Alan găsește paginile unui manuscris a cărui poveste se transformă în realitate.

Partea vizuală a suferit îmbunătățiri vizibile, pornind chiar de la modelul personajului principal Alan Wake și ajungând până la secvențele cinematice, fiind adăugate upgrade-uri grafice de „generație următoare”, dupa cum sunt descrise de Remedy Entertainment.

Remedy Entertainment a recuperat drepturile pentru Alan Wake

Alan Wake a fost lansat inițial în 2010, în exclusivitate pentru consolele Xbox 360. Doi ani mai târziu, Remedy Entertainment a adus jocul și pe PC. Nu în ultimul rând, în vara anului 2019, studioul finlandez a obținut toate drepturile asupra proprietății intelectuale Alan Wake, recuperându-le de la Microsoft.

Alan Wake Remastered urmează să fie publicat de Epic Games în toamna lui 2021, în versiuni pentru consolele PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, dar și pentru PC, prin Epic Games Store.

Sursa: Sam Lake Twitter, AlanWake.info

Urmărește Go4Games.ro pe Google News