Drepturile pentru jocurile Alan Wake revin la echipa producătoare

Autor: Cosmin Aionita | 02.07.2019
Drepturile pentru jocurile Alan Wake revin la echipa producătoare

Conform unui comunicat de presă emis astăzi, studioul Remedy Entertainment a încasat, pentru prima jumătate a anului curent, 2,5 milioane de euro din drepturile de autor rezultate în urma comercializării jocurilor precedente realizate de echipa finlandeză.

De asemenea, odată cu aceste încasări, Remedy Entertainment a redobândit drepturile de publicare a jocurilor din seria Alan Wake. Finlandezii deţineau deja drepturile asupra proprietăţii intelectuale Alan Wake, însă drepturile de publicare a jocurilor deja existente în serie, precum şi a unor eventuale titluri noi Alan Wake, aparţineau în continuare celor de la Microsoft, care nu s-au arătat interesaţi să investească într-o astfel de continuare.

Acum că Remedy Entertainment a redobândit drepturile complete asupra seriei Alan Wake, studioul finlandez poate realiza, oricând doreşte, o continuare pentru aventurile scriitorului horror. Bineînţeles, situaţia nu este atât de simplă, dezvoltarea unui astfel de joc necesitând un buget generos, pe care o entitate (fie că vorbim de Remedy, fie de un alt publisher partener) va fi nevoită să-l investească într-un asemenea proiect.

Momentan, Remedy Entertainment lucrează alături de publisher-ul 505 Games la un noul joc de acţiune Control, a cărui lansare este programată pentru finele acestei veri. Control îşi va face apariţia pe 27 august 2019, în versiuni pentru PlayStation 4, Xbox One şi PC (prin Epic Games Store).