Când se lansează Alan Wake Remastered

Autor: Cosmin Aionita | 16.09.2021
Când se lansează Alan Wake Remastered
Foto: Remedy Entertainment

Remedy Entertainment a surprins atunci când a anunțat Alan Wake Remastered, versiunea remasterizată a clasicului thriller horror. Totuși, din anunțul inițial lipsea un element important, data de lansare a jocului, fiind informați doar că Alan Wake Remastered urmează să-și facă apariția în toamna acestui an. Acest neajuns a fost corectat în cadrul PlayStation Showcase 2021, unde am avut parte și de primul trailer oficial pentru Alan Wake Remastered. Astfel, am aflat când se lansează Alan Wake Remastered: pe 5 octombrie 2021.

Un alt aspect interesant legate de versiunea remasterizata a jocului Alan Wake este eliminarea plasarii de produse reale din aceasta editie. Varianta originala de Alan Wake includea reclame la diferite marci precum Energizer (bateriile necesare pentru functionarea lanternei) sau Verizon (telefoane mobile sau chiar reclame difuzate pe TV-urile din joc) sau chiar la marcile de masini Ford si Lincoln. Acestea vor disparea din Alan Wake Remastered, termenele contractalor de publicitate originale fiind expirate.

Același joc, însă îmbunătățit din punct de vedere vizual

Alan Wake Remastered va păstra însă elementele care au întipărit jocul inițial în memoriile fanilor, precum gameplay-ul specific și povestea, modernizând însă prezentarea grafică. De asemenea, versiunea Remastered va include și capitolele DLC The Signal și The Writer.

Alan Wake spune povestea unui scriitor de romane horror, rămas în pană de inspirație. Împreuna cu soția sa Alice, acesta se refugiază într-o vacanță în orășelul Bright Falls. Lucrurile se complică atunci când Alice dispare într-un mod misterios, iar Alan găsește paginile unui manuscris a cărui poveste se transformă în realitate.

Partea vizuală va suferi îmbunătățiri vizibile, pornind chiar de la modelul personajului principal Alan Wake și ajungând până la secvențele cinematice, fiind adăugate upgrade-uri grafice de „generație următoare”, dupa cum sunt descrise de Remedy Entertainment.

Când se lansează, pe 5 octombrie 2021, Alan Wake Remastered va fi publicat de Epic Games în versiuni pentru consolele PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, dar și pentru PC, prin Epic Games Store.

Alan Wake Remastered
Foto: Remedy Entertainment

Sursa: Epic Games Publishing YouTube, VG247

Urmărește Go4Games.ro pe Google News