Remake-ul Dead Space nu va include microtranzacții

Autor: Cosmin Aionita | 26.07.2021
Remake-ul Dead Space nu va include microtranzacții
Foto: Electronic Arts

Electronic Arts a confirmat zvonurile care circulau pe Internet de câteva luni, dezvăluind, în mod oficial, remake-ul jocului horror Dead Space. Într-un contrast evident cu alte titluri ale companiei, noul Dead Space nu va include niciun fel de microtranzacții.

Afirmația a fost realizata de Roman Campos-Oriola, directorul de creație al jocului, în cadrul unui interviu acordat colegilor de la IGN:

Învățăm de asemenea din greșelile trecutului, cum ar fi microtranzacțiile, și nu vom avea microtranzacții în jocul nostru Dead Space.

De asemenea, Roman Campos-Oriola nu s-a ferit să dezvăluie faptul că remake-ul Dead Space va include conținut ce nu și-a făcut apariția în varianta originală a jocului, fiind eliminat înainte de lansarea acestuia:

Am plecat la design-ul de nivel original din versiunea inițială a jocului Dead Space. Este amuzant să observi diferitele iterații ale acestor niveluri și schimbările făcute înainte de lansarea propriu-zisă a jocului. În primul capitol, poți vedea niște coridoare pe care producătorii le-au gândit inițial pentru a fi folosite într-un mod anume, apoi poți înțelege motivele de ordin tehnic (și nu numai) pentru care au decis să le schimbe.

Dead Space a fost lansat inițial în toamna anului 2008, fiind conceput pentru consolele Xbox 360 și PlayStation 3, platforme ce beneficiau de resurse mult reduse față de generația actuală de hardware dedicat jocurilor video. De altfel, studioul EA Motive realizează remake-ul Dead Space în exclusivitate pentru noua generație de console (PS5 și Xbox Series X|S) și PC.

Isaac Clarke se întoarce la datorie

Remake-ul Dead Space va urma firul narativ al jocului inițial, acțiunea urmând să se desfășoare pe nava spațială UGS Ishimura, al cărui echipaj a fost infectat de un parazit extraterestru.

Unul dintre puținii rămași în viață, inginerul Isaac Clarke trebuie să supraviețuiască acestui coșmar, în încercarea de a-și găsi iubita, Nicole Brennan, la rândul său prizonieră pe nava infectată. În calea sa vor sta din nou creaturile necromorph, ce pot fi doborâte doar prin secționarea membrelor acestora.

Nu a fost dezvăluită încă o eventuală perioadă de lansare pentru noul Dead Space.

Sursa: Darkside of Gaming

 

Urmărește Go4Games.ro pe Google News