The Callisto Protocol, un horror next-gen de la producătorii seriei Dead Space

Autor: Cosmin Aionita | 11.12.2020
The Callisto Protocol, un horror next-gen de la producătorii seriei Dead Space

The Callisto Protocol a fost una dintre surprizele dezvăluite pe scena de la The Game Awards 2020. Iar dacă primul trailer, pe care îl puteți urmări mai jos, v-a adus aminte de titlurile seriei horror Dead Space, nu este o coincidență: The Callisto Protocol este realizat de noua echipa de la Striking Distance Studios, foști membri ai studioului Visceral Games, responsabil și pentru jocurile Dead Space.

Iar jocul merge în aceeași direcție, promițând o experiență horror de nouă generație, single player, a cărei acțiune va avea loc pe Callisto, luna planetei Jupiter, în anul 2320. Jucătorii vor fi nevoiți să evadeze din închisoarea Black Iron, o instituție de securitate maximă ce ascunde secrete terifiante. The Callisto Protocol promite o combinație fascinantă de horror, acțiune și poveste, obiectivul producătorilor fiind cel de a stabili un nou etalon calitativ atunci când vine vorba de horror în contextul divertismentului digital.

De la mintea creativă din spatele seriei Dead Space

La cârma proiectului se află nimeni altul decât Glen Schofield, fondator și CEO al Striking Distance Studios. Schofield este o figură marcantă a industriei dezvoltatoare de jocuri, aducându-și contribuția la titluri precum Legacy of Kain: Blood Omen 2 (din postura de game director), Dead Space, alături de Visceral Games (producător executiv) sau mai recentele Call of Duty: Advanced Warfare și Call of Duty: WWII, ca parte a echipei de la Sledgehammer Games (co-regizor și producător).

The Callisto Protocol urmează să fie lansat în cursul anului 2022 și va fi disponibil atât pentru PC, cât și pentru console (cel mai probabil, doar pentru cele de nouă generație PlayStation 5 și Xbox Series X|S). Jocul va fi publicat de Krafton, o asociație formată din companiile PUBG Corporation, Bluehole, Striking Distance Studios, PNIX și Delusion.

The Callisto Protocol

Sursa: The Callisto Protocol Official Site

Urmărește Go4Games.ro pe Google News