Infestarea cu gândaci, cauză frecventă de supraîncălzire la consolele video

Autor: Adrian Popa | 24.10.2022
Infestarea cu gândaci, cauză frecventă de supraîncălzire la consolele video

Pare greu de crezut, dar gândacii pot provoca supraîncălzirea unei console video, a unui router sau a unui computer de gaming.

Lynsey Thomas-Twyman, de la compania Asurion + uBreakiFix, a declarat că a găsit deseori gândaci în dispozitive de gaming defecte, inclusiv în console PS5. Potrivit lui, insectele sunt atrase de căldura emanată de componente și intră în dispozitive. Odată ajunși acolo, gândacii blochează ventilatoarele sau zonele prin care aerul ar trebui să circule. Mai mult, prin atingerea unor componente, gândacii pot provoca un scurt circuit, iar în acest caz costurile reparațiilor sunt mult mai mari.

„Gândacii adoră locurile călduțe”, a declarat Thomas-Twyman. El a arătat echipei de la un post local de televiziune american o consolă PS4 care avea gândaci morți în ea. „Rareori este vorba de unul singur (n.e.: gândac)”, a adăugat el. Reprezentantul companiei a spus că el, personal, refuză să repare dispozitivele cu un grad ridicat de infestare cu insecte.

Pentru a combate această problemă, Thomas-Twyman le recomandă utilizatorilor să nu așeze consola pe podea și să o țină într-un loc bine ventilat. Mai mult, specialiștii recomandă curățarea frecventă a spațiului în care se află dispozitivul.

Insectele pot provoca probleme similare și la alte dispozitive electronice, precum televizoarele sau routerele de internet.

Cel mai mare pericol pentru electronice îl reprezintă, potrivit specialiștilor de la PestClue, gândacul german de bucătărie, care, fiind mai mic, poate pătrunde prin fantele de aerisire ale electronicelor.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News