Joc Call of Duty, vizat de un vierme care exploatează o vulnerabilitate ignorată de Activision

Autor: Adrian Popa | 01.08.2023
Joc Call of Duty, vizat de un vierme care exploatează o vulnerabilitate ignorată de Activision

Computerele multor jucători de Call of Duty: Modern Warfare 2 (2009) sunt infectate cu un vierme care exploatează o vulnerabilitate raportată publisherului Activision în urmă cu cinci ani.

Programul malware, care se răspândește automat, a apărut în urmă cu aproximativ o lună, potrivit lui Maurice Heumann, expert în securitate informatică. El este cel care a raportat vulnerabilitatea exploatată acum de hackeri în urmă cu cinci ani. Însă compania Activision nu a luat măsuri pentru a remedia problema.

Heumann spune că vulnerabilitatea este „foarte ușor de exploatat”. Viermele este detectat de unele aplicații antivirus ca fiind „CoDworm”. Nu se știe care este rolul său și ce urmăresc hackerii cu acest atac.

Citește și: Roblox, victima unui atac informatic. Au fost accesate datele a mii de dezvoltatori

În securitatea informatică, un vierme este un tip de malware care se poate replica singur și răspândi într-o rețea exploatând vulnerabilități.

Recent, Activision a anunțat că investighează o problemă cu Call of Duty: Modern Warfare 2. Modul multiplayer al jocului a fost temporar offline pe Steam.

Call of Duty: Modern Warfare 2 a fost lansat în urmă cu 14 ani, dar este încă popular. Jocul are încă peste 46.000 de utilizatori activi în fiecare lună, potrivit ActivePlayer.

Sursa: TechCrunch

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News