Comunicarea vocală din Valorant va începe sa fie monitorizată. Producătorii își doresc să diminueze nivelul de toxicitate din joc

Autor: Cosmin Aionita | 28.06.2022
Comunicarea vocală din Valorant va începe sa fie monitorizată. Producătorii își doresc să diminueze nivelul de toxicitate din joc
Foto: Riot Games

Riot Games va trece, în curând, la următoarea etapa menită să reducă nivelul de “toxicitate” din popularul său shooter online Valorant: monitorizarea voice chat-ului din acest joc. Comunicațiile prin voce purtate în cadrul meciurilor online din joc vor fi înregistrate, pentru a putea fi evaluate și a se determina, astfel, limbajul toxic folosit de anumiți utilizatori.

Acest pas a fost sugerat inițial printr-o postare de pe blog-ul oficial din luna februarie a acestui an, articolul respectiv fiind dedicat măsurilor pe care Riot Games urma să le ia pentru a diminua toxicitatea din Valorant.

Iar acum ne apropiem de primul stagiu al implementării beta. Începând cu 13 iulie, sistemul de monitorizare și evaluare a comunicațiilor prin voce purtate în meciurile online de Valorant va deveni activ în America de Nord.

În prima sa fază de funcționare, sistemul nu va fi folosit pentru a aplica restricții jucătorilor ce creează probleme, conform declarațiilor oficiale ale celor de la Riot Games. În schimb, sistemul va fi utilizat pentru a “antrena” rutinele de detectare și interpretare lingvistice, pentru ca acestea să funcționeze adecvat în următoarea perioadă de testare beta, mai târziu în cursul acestui an.

Conform descrierii oficiale, Riot Games își propune să introducă monitorizarea audio mai întâi în Valorant, sugerând astfel că acest sistem va fi apoi implementat în toate titlurile companiei.

Rămâne de văzut dacă măsurile de acest gen vor diminua într-adevăr toxicitatea pe care, inevitabil, unii dintre jucători o aduc titlurilor cu acces gratuit, precum sunt cele oferite de Riot Games.

Sursa: VG247

Urmărește Go4Games.ro pe Google News