În numai câteva zile, Fortnite a generat donații de peste 50 de milioane de dolari pentru Ucraina

Autor: Cosmin Aionita | 28.03.2022
În numai câteva zile, Fortnite a generat donații de peste 50 de milioane de dolari pentru Ucraina

În timp ce majoritatea marilor jucători din industria divertismentului digital au impus sancțiuni Rusiei, luând decizia de a întrerupe distribuția și disponibilitatea propriilor jocuri și servicii în aceasta regiune, Epic Games a ales să doneze sumele încasate de pe urma microtranzacțiilor din jocurile sale, precum Fortnite, drept ajutoare umanitare pentru Ucraina.

Iar această mișcare a dat roade, depășind și cele mai optimiste estimări: conform anunțului oficial venit din partea celor de la Epic Games, doar prin intermediul deosebit de popularului joc Fortnite s-au strâns peste 50 de milioane de dolari ce vor fi oferite drept donație către poporul ucrainean. Aceasta strângere de fonduri va continua până pe 3 aprilie 2022.

Suma strânsă astfel de Epic Games devine și mai impresionantă atunci când este comparată cu eforturile similare făcute de națiuni întregi de pe glob. Spre exemplu, fondurile strânse până în acest moment prin intermediul jocului Fornite au egalat donația umanitară făcută de Australia – 50 de milioane de dolari. Ce-i drept, țara de la antipozi a donat și în scopuri militare nu mai puțin de 96 de milioane de dolari către Ucraina.

Finlanda a donat la rândul sau 10 milioane de euro drept suport umanitar pentru Ucraina, în timp ce Japonia s-a angajat să ofere un ajutor financiar de nu mai puțin de 200 de milioane de dolari către Ucraina. Având în vedere că Japonia a avut al treilea PIB din lume în 2020, cele 50 de milioane strânse doar în câteva zile cu ajutorul unui joc video devine și mai impresionantă. Iar donațiile din Fortnite vor continua pana pe 3 aprilie, deci suma finală s-ar putea să fie și mai mare.

Sursa: VG247

Urmărește Go4Games.ro pe Google News