Ubisoft și Take-Two întrerup vânzările către Rusia. Utilizatorii pierd accesul la GTA V

Autor: Cosmin Aionita | 08.03.2022
Ubisoft și Take-Two întrerup vânzările către Rusia. Utilizatorii pierd accesul la GTA V

Încă două mari companii din industria jocurilor video se alătură mișcării de protest împotriva invaziei neprovocate a Ucrainei de către Rusia, anunțând sancțiuni împotriva utilizatorilor din Federația Rusă. Astfel, după ce și-a exprimat susținerea față de Ucraina, Ubisoft a luat ieri hotărârea de a stopa toate vânzările jocurilor companiei pe teritoriul Rusiei. Ubisoft, unul dintre cei mai mari publisheri de jocuri video din lume, are studiouri în orașele ucrainene Kiev și Odesa.

De asemenea, Take-Two Interactive, compania sub umbrela căreia activează publisheri precum 2K Games sau Rockstar Gamees, a decis să întrerupă comercializarea jocurilor sale în Rusia și Belarus. Mai mult, titlurile publicate de Take-Two nici nu mai pot fi pornite de utilizatorii din aceste două țări. Astfel, rușii pierd accesul la Grand Theft Auto V, unul dintre cele mai populare jocuri video din Rusia, alături de Counter-Strike: Global Offensive și Dota 2.

De la începerea conflictului militar din Ucraina, mai multe companii din această industrie – Activision Blizzard, Microsoft, Electronic Arts, CD Projekt – au protestat împotriva acțiunilor neprovocate ale Rusiei prin stoparea comercializării propriilor produse în această țară. De asemenea, Epic Games a stopat microtranzacțiile din propriile jocuri în Rusia, PlayStation a ales să elimine Gran Turismo 7 din varianta rusească a PlayStation Store, în timp ce Nintendo a întrerupt funcționalitatea eShop-ului pe teritoriul Rusiei.

Sursa: Engadget

Urmărește Go4Games.ro pe Google News