PUBG Lite va fi închis. Până când va mai putea fi jucat titlul gratuit

Autor: Cosmin Aionita | 02.04.2021
PUBG Lite va fi închis. Până când va mai putea fi jucat titlul gratuit
Foto: PUBG Corp.

PUBG Corp. a luat decizia de a închide jocul PUBG Lite pentru PC, lansat în 2019 drept o alternativă Free-to-play a shooter-ului de tip Battle Royale, mai puțin solicitantă din punct de vedere hardware.

Link-urile de download ale jocului au fost retrase încă de la începutul săptămânii, PUBG Corp. confirmând totuși că utilizatorii care au PUBG Lite deja instalat vor putea continua să joace și să-și cheltuie creditele in-game până pe 29 aprilie 2021. Jocul va fi închis complet și suportul acestuia încetat o lună mai târziu, pe 29 mai 2021.

PUBG Corp. nu a menționat motivele pentru care s-a decis închiderea jocului PUBG Lite, confirmând însă că decizia nu a fost una ușoară, fiind luată după o analiză aprofundată și deliberări de lungă durată.

Producătorii se vor concentra pe noi experiențe PUBG

PUBG Lite fusese inițial lansat în teritoriile din sud-estul Asiei, fiind mai apoi oferit și pe piața din Europa. Studioul producător are în lucru acum două noi jocuri plasate în universul PUBG, printre care recent dezvăluitul PUBG: New State, o nouă experiență Battle Royale pentru dispozitivele mobile.

De asemenea, zvonurile spun că al doilea proiect dezvoltat de PUBG Corp. ar fi continuarea jocului principal PUBG (PlayerUnknown’s Battlegrounds) de pe PC și console.

Sursa: VG247

Urmărește Go4Games.ro pe Google News