John Romero, părintele „Doom” și „Quake”, vine la București

Autor: Adrian Popa | 09.07.2021
John Romero, părintele „Doom” și „Quake”, vine la București
Foto: rome.ro

John Romero, unul dintre cele mai mari nume din industria jocurilor video, vine la București cu ocazia East European Comic Con.

Designerul, dezvoltatorul și programatorul de jocuri a lucrat la sute de proiecte, printre care cele mai celebre sunt „Doom”, „Quake” și „Wolfenstein 3D”.

Romero, în vârstă de 53 de ani, este considerat părintele jocurilor de tip first person shooter și este un personaj activ în industria esporturilor. El este considerat inventatorul termenului „deathmatch” din jocurile multiplayer.

Primele jocuri video care l-au inspirat pe John Romero au fost „Space Invaders” și „Pac-Man”. Nasir Gebelli, care a lucrat la Sirius Software și Squaresoft, a fost o mare sursă de inspirație pentru creatorul „Quake”.

John Romero va fi prezent la East European Comic Con de la Bucureşti pe 28 şi 29 august, potrivit unui anunț publicat pe Facebook de organizatori.

Evenimentul va avea loc în perioada 26 – 29 august la Romexpo. Pe lângă Romero, la eveniment vor mai participa actorii: Anna Shaffer („The Witcher”), Eugene Simon („Game of Thrones”), Michael Malarkey („The Vampire Diaries”) şi Ed Westwick („Gossip Girl”).

CITEȘTE ȘI:

Dota 2: Marea competiție The International se va desfășura în România!

Jocul video în care vei putea conduce vehicule Tesla și vizita fabrica Gigafactory

Cel mai mare dezvoltator european de jocuri video este o companie de care nu a auzit nimeni

Urmărește Go4Games.ro pe Google News