La 17 ani a renunțat la școală pentru jocurile video și esports. Acum este milionar

Autor: Adrian Popa | 03.12.2020
La 17 ani a renunțat la școală pentru jocurile video și esports. Acum este milionar
Foto: Instagram.com/luke.rm

Luke Millanta a avut, în 2008, posibilitatea să joace într-o echipă de esports. Adolescentul de 17 ani nu a stat prea mult pe gânduri și a acceptat.

Tânărul a renunțat la liceu pentru a se dedica noii cariere de gamer profesionist. A fost o mutare riscantă, după cum avea să afle la scurt timp după aceea. Echipa lui a dispărut din cauza crizei financiare globale.

Vechiul lui liceu, însă, i-a sărit în ajutor și i-a oferit o oportunitate: să predea cursuri de tehnologie pentru elevi. După 12 luni, adolescentul a fost recrutat de către Australian Signals Directorate, una dintre agențiile de informații ale statului din Oceania.

Citește și: Echipa de esports a lui David Beckham va fi listată pe bursă

În 2014, Millanta a decis că este timpul să meargă pe cont propriu. Astfel, tânărul și-a deschis propria afacere, o platformă de educație online numită Acadeemit. Aceasta a crescut repede și a ajuns să găzduiască 8.500 de cursuri și să aibă 100.000 de utilizatori în toată lumea.

Peste doar doi ani, firma a fost cumpărată de o companie competitoare. La doar șase luni după aceea, Millanta a pornit o nouă afacere, o companie de dezvoltare software numită Brackenwood Systems. Aceasta a dezvoltat o platformă care le permitea gamerilor să vândă și să cumpere elemente din jocuri, precum skin-uri sau arme.

Până la urmă a revenit la esports

În timp ce se ocupa de noua afacere, lui Luke Millanta i s-a oferit posibilitatea să devină director de cercetare la o mare companie de securitate informatică, Firstwave. Tânărul în vârstă de 27 de ani a acceptat oferta, devenind cel mai tânăr director din cadrul organizației. Al doilea cel mai tânăr avea 50 de ani atunci.

Cariera lui Millanta nu este surpinzătoare. Tânărul are un IQ de 146, făcând parte din grupul de 0,1% al celor mai inteligenți oameni. A fost acceptat în Mensa, organizația oamenilor cu IQ ridicat, pe când avea 24 de ani.

Citește și: Speculanții câștigă bani grei de pe urma PS5. Profitul imens făcut de un bărbat în câteva zile

Jobul din cadrul Firstwave și propria afacere l-au epuizat pe tânăr, care dormea doar 3-4 ore pe zi. În aprilie anul trecut, firma lui a fost cumpărată de Hive Gaming pentru 4,2 milioane de dolari. Millanta s-a alăturat noii companii, ca director tehnic.

„Am părăsit școala pentru o organizație de esports, iar acum sunt contractat în organizații de esports. Am găsit o modalitate să fac asta”, a declarat tânărul care a renunțat la liceu pentru jocurile video, în urmă cu 12 ani.

Sursa: Yahoo! Finance

Urmărește Go4Games.ro pe Google News