Speculanții câștigă bani grei de pe urma PS5. Profitul imens făcut de un bărbat în câteva zile

Autor: Adrian Popa | 02.12.2020
Speculanții câștigă bani grei de pe urma PS5. Profitul imens făcut de un bărbat în câteva zile
Foto: Profimedia Images

Unii speculanți fac bani grei de pe urma celei mai noi console video de la Sony, PS5. Dispozitivul este greu de obținut, iar mulți gameri pasionați sunt dispuși să plătească prețuri mult mai mari pe acesta decât cel recomandat de producător, care este de aproximativ 500 de dolari.

Astfel, nu e de mirare că un speculant a câștigat 40.000 de dolari din vânzarea de console PS5 în mai puțin de o săptămână, potrivit Business Insider. Tânărul de 22 de ani, numit Mark F., a achiziționat 221 de unități.

Speculantul a vândut fiecare consolă la prețul de 1.000 de dolari, iar în primele zile a făcut un profit de 40.000 de dolari.

Citește și: Bărbat, forțat să-și vândă consola PS5 după ce nevasta a aflat că nu e purificator de aer

După ce va vinde toate consolele, bărbatul se așteaptă să facă un profit de cel puțin 100.000 de dolari.

Frank F. a trecut de limitările impuse de Sony clienților folosind o rețea de roboți online, care completează automat câmpurile din formularele pentru comenzi. El a aplicat aceeași metodă de succes în trecut la lansările de pantofi sport în ediție limitată.

Potrivit unor zvonuri, un grup de speculanți a reușit să pună mâna pe 3.500 de console PS5. Profitul acestora va fi, potrivit estimărilor, mai mare de un milion de dolari.

Nu toți fanii sunt dispuși să dea atâția bani pe un PS5

Dacă unii sunt pregătiți să plătească prețurile foarte mari cerute de speculanți, alții dau dovadă de determinare pentru a achiziționa consola. De exemplu, un tată a avut nevoie de 13 ore și opt ecrane pentru a plasa comanda pentru dispozitiv.

Totodată, un tânăr de 20 de ani a stat 36 de ore în fața unui magazin GameStop din California pentru a fi sigur că prinde una dintre cele două dispozitive PlayStation 5 aflate în stoc.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News