Legendarul designer al Sonic the Hedgehog, reținut în Japonia pentru insider trading

Autor: Adrian Popa | 18.11.2022
Legendarul designer al Sonic the Hedgehog, reținut în Japonia pentru insider trading
Foto: Shutterstock

Yuji Naka, unul dintre creatorii celebrului joc Sonic the Hedgehog, a fost reținut în Japonia într-un caz de insider tranding.

În centrul scandalului se află un dezvoltator, Aiming, care în 2020 a anunțat un nou titlu din franciza Dragon Quest, numit Tact, la care publisher este Square Enix.

Alături de Naka a fost reținut și Taisuke Sazaki, un angajat în vârstă de 38 de ani de la Square Enix. El a lucrat la jocuri precum Final Fantasy și Kingdom Hearts.

Sazaki a știut de existența proiectului Tact și a cumpărat, împreună cu un prieten, multe acțiuni la Aiming în speranța că acestea vor crește după ce va fi făcut anunțul oficial. Lui Naka îi sunt aduse acuzații similare. El ar fi achiziționat 10.000 de titluri Aiming.

Sonic
Yuji Naka (Foto: Wikimedia)

Cel mai recent proiect asociat cu Naka este Balan Wonderworld, publicat de Square Enix. Cazul de insider trading s-a petrecut în 2020, pe când Naka lucra încă pentru companie, pe care a părăsit-o în 2021.

Citește și: Clipuri noi din filmul Sonic The Hedgehog 2 înainte de lansare

Potrivit anchetatorilor, pachetul de acțiuni cumpărat de Naka valora echivalentul a 20.000 de dolari, iar cel achiziționat de Sazaki și prietenul lui valora 188.000 de dolari. Cei care se ocupă de caz nu au spus ce s-a întâmplat cu titlurile.

Primul joc Sonic the Hedgehog a fost lansat în 1991. Co-creatorii titlului sunt considerați programatorul Yuji Naka și artistul Naoto Ohshima. Personajul Sonic a fost creat pentru a-i oferi companiei Sega o mascotă similară cu Mario de la rivala Nintendo.

Sursa: Kotaku

Urmărește Go4Games.ro pe Google News