Legendarul joc GoldenEye 007 va fi relansat, într-adevăr. Platforma pe care va fi disponibil

Autor: Adrian Popa | 07.06.2022
Legendarul joc GoldenEye 007 va fi relansat, într-adevăr. Platforma pe care va fi disponibil

Zvonurile că legendarul joc GoldenEye 007 ar putea fi relansat, pentru a marca 60 de ani de filme James Bond, au apărut în urmă cu câteva luni. Acum știm și platforma pe care acesta va fi disponibil.

Un utilizator de Twitter a observat că pe site-ul oficial al Xbox apar realizări, oferite pentru cei care joacă GoldenEye 007.

Microsoft a încercat să lanseze o ediție remasterizată pentru consola Xbox 360, dar a renunțat la proiect din cauza problemelor cu licențierea jocului.

Potrivit unor zvonuri, pe lângă Xbox titlul va fi disponibil pe platforma Nintendo Switch.

Citește și: Descoperire surprinzătoare făcută de un bărbat în carcasa unui joc pentru PS2

Jocul, de tip first-person shooter (FPS), a fost dezvoltat de studioul britanic Rare, exclusiv pentru consola Nintendo 64. Titlul a fost foarte bine primit de critici și jucători, fiind lăudat pentru grafica extraordinară la momentul respectiv și pentru modul multiplayer de tip ecran împărțit.

Un joc de succes, bazat pe un film apreciat

În GoldenEye 007, personajul principal trebuie să oprească un grup infracțional care dorește să distrugă, folosind un satelit, Londra, pentru a provoca un crah financiar global.

Au fost vândute peste 8 milioane de copii la nivel global. Dezvoltatorul Rare mai este cunoscut pentru Donkey Kong, Banjo-Kazooie și Sea of Thieves.

Anul acesta se împlinesc 60 de ani de filme James Bond. Primul titlu, „Dr. No”, a debutat în 1962, cu Sean Connery în rolul celebrului agent secret.

Jocul GoldenEye 007 a fost lansat în 1997 și este bazat pe filmul „GoldenEye” din 1995, care îl are pe Pierce Brosnan în rolul principal.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News