Lenovo prezintă Legion Go, consola portabilă ce rivalizează cu Steam Deck și ASUS ROG Ally

Autor: Cosmin Aionita | 01.09.2023
Lenovo prezintă Legion Go, consola portabilă ce rivalizează cu Steam Deck și ASUS ROG Ally
Foto: Lenovo

După o perioadă de zvonuri și speculații, Lenovo a dezvăluit Legion Go, noua sa consolă portabilă ce ar trebui sa concureze cu dispozitive similare precum Steam Deck sau ASUS ROG Ally.

Dispozitivul este echipat cu un ecran tactil de 8,8 inci, cu rezoluție maximă de 2560×1600 și o rată de refresh ce poate urca pana la 144Hz. Nefiind vorba despre o soluție OLED, luminozitatea maximă a ecranului va fi de numai 500 de nits.

Sub “capotă”, vom găsi aceleași procesoare ca în cazul consolei portabile ASUS ROG Ally, și anume seria Ryzen Z1 de la AMD, soluții bazate pe arhitectura Zen 4, cu 8 nuclee și 16 fire de execuție, cipul video integrat fiind din familia RDNA 3. În cazul modelelor de top, ce vor fi echipate cu AMD Ryzen Z1 Extreme, Lenovo promite o putere de procesare de până la 8,6 TFLOPS. Din păcate, se pare că implementarea Lenovo va permite un TDP maxim de numai 20W pentru acest cip, față de 30W+ disponibili pe ROG Ally.

Lenovo Go va fi echipat cu 16GB de memorie RAM de tip LPDDR5X, tactați la 7500MHz. În privința stocării, vor exista modele cu SSD-uri PCIe Gen 4 de capacitate de 512GB și 1TB. Nu în ultimul rând, consola va include și un cititor SD, ce va accepta carduri de până la 2TB.

Toate acestea vor fi alimentate de o baterie cu capacitate de 49,2 Whr, față de soluțiile de 40 Whr oferite de ROG Ally și Steam Deck. Alimentarea se va realiza prin conectorul USB Type-C incorporat, la 65W.

Control mai precis

Mai interesant este că, precum la Nintendo Switch, cele două porțiuni laterale ale consolei, pe care se afla butoanele de control, pot fi demontate de pe consolă, pentru a oferi confort sporit atunci când alegi să plasezi dispozitivul într-un punct fix. În acest sens, Legion Go este dotat și cu un stand pe partea din spate, pentru a putea susține consola atunci când este așezată pe masă, spre exemplu.

Mai mult, grație unui accesoriu inclus în cutia Legion Go, extensia de control din partea dreaptă poate fi transformată într-un soi de “mouse vertical”, pentru a permite o metodă de control mai precisă în jocurile de tip shooter. Nu va lipsi nici un touch pad pentru mouse-ul din Windows, iar consola va fi compatibilă cu ochelarii Legion Glasses, care îți vor permite să te joci pe un ecran virtual de dimensiuni generoase atunci când îi porți.

Nu în ultimul rând, trebuie menționat că Legion Go este un dispozitiv bazat pe sistemul de operare Windows 11 de la Microsoft, deci va fi capabil sa ruleze nativ jocurile de pe Steam, Epic Games Store, Battle.net, PC Game Pass etc. La fel ca în cazul lui ROG Ally, fiecare posesor de Legion Go va primi trei luni gratuite de abonament Xbox Game Pass Ultimate.

Lenovo Legion Go urmează să fie lansat în cursul lunii octombrie 2023, iar prețul pentru modelul de bază ar trebui să fie echivalent cu 699$.

Sursa: Lenovo

Urmărește Go4Games.ro pe Google News