Livrările Steam Deck întârzie. Cât timp mai au de așteptat clienții

Autor: Adrian Popa | 11.11.2021
Livrările Steam Deck întârzie. Cât timp mai au de așteptat clienții

Debutul pe piață al consolei portabile Steam Deck, care va fi o alternativă la popularul model Nintendo Switch, a fost amânat.

Steam a anunțat că livrările vor începe cu două luni mai târziu. Compania și-a cerut scuze pentru incident și a explicat că de vină este criza globală de materiale și componente.

Astfel, potrivit noului calendar, Steam Deck ar trebui să ajungă la clienți în februarie 2022. Precomenzile făcute deja își păstrează prioritatea, în ordinea în care au fost plasate.

Steam Deck folosește un APU produs de AMD. Acesta include un procesor quad-core Zen 2 și grafică AMD RDNA 2. Dispozitivul are 16 GB memorie RAM (LPDDR5) și capacitate de stocare internă de 64 GB (eMMC), 256 GB (NVMe SSD) sau 512 GB (NVMe SSD).

Prețurile sunt cuprinse între 419 euro (versiunea de 64 GB) și 679 euro (512 GB).

Citește și: Valve a interzis jocurile blockchain și NFT-urile în Steam

Steam Deck rulează o nouă versiune de Steam OS, un sistem de operare bazat pe Linux. Jocurile de Windows nu trebuie portate, deoarece consola folosește platforma Proton pentru a asigura compatibilitatea.

Utilizatorii vor putea folosi dispozitivul și pe post de PC. Steam Deck suportă mouse, tastatură și permite instalarea de alte magazine de aplicații, inclusiv unele de jocuri precum Epic Games Store.

Piața consolelor video portabile se aglomerează supă succesul imens al Switch. Lenovo va lansa de asemenea un astfel de dispozitiv, numit Legion Play.

Potrivit unor zvonuri și gigantul Apple lucrează la o astfel de consolă.

Sursa: Valve / Steam

Urmărește Go4Games.ro pe Google News