Lucruri greșite legate de cai care apar în jocurile video

Autor: Adrian Popa | 11.10.2022
Lucruri greșite legate de cai care apar în jocurile video
Roach în acțiune în The Witcher 3: Wild Hunt. (witcher.fandom.com)

Alice Ruppert este o expertă în cai care vorbește de multă vreme despre modul greșit în care aceste ființe sunt prezentate în jocurile video. Analizele ei pot fi găsite pe site-ul The Mane Quest, care are un public fidel.

Ea chiar a creat un cal pentru jocul Horse Tales: Emerald Valley Ranch, care va fi disponibil în curând pe platformele PC și Switch.

Cum sunt prezentați caii în trei jocuri cunoscute, potrivit lui Ruppert:

Elden Ring

Pe Alice nu o deranjează faptul că Torrent este pe jumătate țap, ci faptul că animalul merge cu picioarele îndoite prea mult. „Caii nu pot merge pe patru picioare îndoite”, spune ea, lucru valabil și pentru țapi. Potrivit lui Ruppert, Torrent nu se mișcă natural, ci mai degrabă ca un păianjen.

Ea apreciază, însă, faptul că în acest joc calul poate fi hrănit.

The Witcher 3: Wild Hunt

Alice apreciază faptul că Roach este un personaj și are un nume, nu este un fel de „taxi” pe patru picioare pe care îl găsești la orice colț de stradă, ca în Assassin’s Creed. De asemenea, ea salută faptul că în regiunea mai rece Skellige sunt cai sălbatici cu blană mai stufoasă, care seamănă cu specia numită Calul lui Przewalski, întâlnită în Mongolia.

Ce nu îi place este că, spre deosebire de cărți, în joc Geralt interacționează puțin cu calul lui. În opinia ei, în The Witcher 3 caii sunt mai degrabă o modalitate de transport, nu un partener și un animal de companie.

Citește și: Noi jocuri Cyberpunk și The Witcher: ce plănuiește CD Projekt după lansare lui Phantom Liberty

Ghost of Tsushima

Aici, calul lui Jin se mișcă de asemenea nenatural, iar acest lucru i-a atras imediat atenția lui Ruppert. „Se mișcă ciudat. Animația e atât de ciudată”, spune ea.

Ea admite că nu și-a format o părere finală deoarece nu a finalizat încă jocul.

Principalele greșeli legate de cai pe care le fac dezvoltatorii de jocuri

Potrivit autoarei, caii nu sunt mașini, ci au personalități proprii și nevoi fizice. Mai mult, fiind niște ființe nobile, aceștia ar merita, în jocuri, să aibă nume și să fie tratați ca niște personaje, nu doar ca mijloace de transport.

„Caii au nevoie să fie mângâiați, de asemenea”, spune Ruppert. Potrivit autoarei, când cineva vede un câine într-un joc video încearcă imediat să se joace cu el și să îl mângâie, iar multe jocuri permit acest lucru. Nu și în cazul cailor, însă.

Alice Ruppert crede că un titlu ar avea de câștigat dacă le-ar permite jucătorilor să mângâie caii din el. Mai ales că într-un mediu virtual nu este periculos să faci acest lucru, spre deosebire de viața reală. „Vreau interacțiuni cu caii, chiar dacă sunt simple”, explică Ruppert.

La final vă prezentăm un clișeu. În jocurile video în care apar cai în fundal sau apropierea personajelor de obicei aceștia nechează cel puțin o dată. Potrivit lui Ruppert, acest lucru nu se întâmplă mereu în viața reală.

Sursa: Eurogamer

Urmărește Go4Games.ro pe Google News