Noi jocuri Cyberpunk și The Witcher: ce plănuiește CD Projekt după lansare lui Phantom Liberty

Autor: Cosmin Aionita | 06.10.2022
Noi jocuri Cyberpunk și The Witcher: ce plănuiește CD Projekt după lansare lui Phantom Liberty
Foto: CD Projekt

Cea mai recentă ședință cu acționariatul CD Projekt a dezvăluit planurile de viitor ale companiei, după ce va fi lansat expansion-ul Phantom Liberty pentru Cyberpunk 2077 (programat pentru anul viitor). Astfel, am aflat că studioul CD Projekt RED are de gând să realizeze titluri The Witcher și Cyberpunk noi, dar și câteva parteneriate cu echipe externe, precum și planuri pentru un joc bazat pe o proprietate intelectuală complet nouă.

Iată descrierea acestora, oferită chiar de CD Projekt:

Orion este numele de cod pentru următorul nostru joc Cyberpunk, care va duce franciza mai departe și va continua să valorifice potențialul acestui univers futurist și întunecat.

Polaris este numele de cod al următorului joc din seria The Witcher, despre care am anunțat recent că intră în faza de pre-producție. Va fi începutul unei noi povești în acest univers: ne dorim să lansăm două jocuri suplimentare The Witcher după Polaris, pentru a crea o nouă trilogie de RPG-uri AAA.

Canis Majoris este, la rândul său, un joc The Witcher complet, separat însă de trilogia ce va începe cu Polaris. Va fi dezvoltat de un studio extern, condus de producători cu experiență, ce au mai lucrat la jocurile Witcher anterioare.

Sirius este numele de cod pentru un joc dezvoltat de studioul The Molasses Flood, de asemenea plasat în universul The Witcher, ce va fi creat cu susținere din partea CD Projekt RED. Va fi diferit de producțiile noastre anterioare, oferind și gameplay multiplayer, pe lângă experiența single player ca va include o companie, cu poveste și quest-uri.

Hadar este numele de cod pentru nou joc, bazat pe o a treia proprietate intelectuală, diferită de Cyberpunk și The Witcher, creată de la zero de CD Projekt RED. Proiectul se află abia în faza incipientă a procesului de creație, ceea ce înseamnă că dezvoltarea propriu-zisă nu a început încă, lucrându-se doar la „fundația” acestui nou univers.

CD Projekt Witcher Cyberpunk
Foto: CD Projekt

După cum anunțase deja, pentru noile sale proiecte, CD Projekt RED va renunța la motorul grafic proprietar (REDengine), folosit în The Witcher III și Cyberpunk 2077, în favoarea noului Unreal Engine 5.

Sursa: Darkside of Gaming

Urmărește Go4Games.ro pe Google News