Mesajul tău pe un proiectil: Concurs controversat lansat de creatorii jocurilor Sherlock Holmes

Autor: Adrian Popa | 02.09.2022
Mesajul tău pe un proiectil: Concurs controversat lansat de creatorii jocurilor Sherlock Holmes
Foto: Frogwares

Frogwares, dezvoltatorul seriei de jocuri Sherlock Holmes, se află în centrul unei controverse după ce a lansat un concurs pe Twitter.

Compania din Ucraina a lansat o campanie pe platforma de crowdfunding Kickstarter cu scopul de a strânge fonduri pentru cel mai recent titlu din serie, Sherlock Holmes: The Awakened. Frogwares a anunțat o țintă de 70.000 de dolari, dar a primit aproape 240.000 de dolari. Chiar și așa, compania a simțit nevoia să apese pedala de accelerație spre finalul campaniei.

Frogwares a anunțat pe Twitter un concurs prin care utilizatorii erau încurajați să dea Like și Share la mesajul care anunța că mai sunt câteva zile de campanie. Postarea menționa că cei care făceau acest lucru aveau șansa să fie selectați pentru a transmite un mesaj care să fie inscripționat pe un proiectil. Acesta urma să fie folosit împotriva rușilor care au invadat Ucraina. Frogwares a anunțat că vor fi trei câștigători, care vor primi fiecare câte o imagine cu mesajul lor pe proiectil.

„Cascadoria” de marketing nu a fost primită pozitiv, chiar dacă forțele armate ale Ucrainei folosesc metoda pentru a finanța războiul încă din primele zile ale conflictului. Unii oameni au remarcat, corect, că este posibil ca proiectilul inscripționat să ucidă accidental civili. „Mergeți înainte, oameni buni, donați bani pentru a scrie un mesaj jenant pe ceva care va ucide niște copii”, a scris un utilizator de Twitter.

Legat de campania Frogwares, o persoană a scris că indiferent cine ar fi vinovat în cazul conflictului din Ucraina, gamerii nu ar trebui să fie încurajați să ia parte la violențele care se petrec acolo.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News