Microsoft, amendă de 20 de milioane de dolari după ce a colectat ilegal date ale utilizatorilor copii

Autor: Adrian Popa | 06.06.2023
Microsoft, amendă de 20 de milioane de dolari după ce a colectat ilegal date ale utilizatorilor copii
Foto: Profimedia Images

Microsoft va plăti o amendă de 20 de milioane de dolari după ce divizia sa Xbox a colectat și reținut ilegal date de la utilizatori copii.

US Federal Trade Commission (FTC) susține că gigantul a colectat informațiile fără să îi informeze pe părinții copiilor sau să ceară acordul acestora. Compania a încălcat, în acest caz, Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA).

Într-un articol publicat pe unul dintre blogurile sale, Microsoft a anunțat ce pași va lua pentru a îmbunătăți sistemele care verifică vârsta utilizatorilor. Compania dorește să se asigure că părinții sunt implicați în procesul de creare de conturi.

Dave McCarthy, vicepreședinte responsabil cu Xbox, a scris că o eroare tehnică a permis ca acele conturi pentru care nu a fost finalizat procesul de creare să existe în continuare. El spune că anumite date sunt păstrate 14 zile. În această perioadă, procesul de creare a unui cont poate fi reluat după ce a fost inițiat și abandonat.

Microsoft s scăpat destul de „ieftin” în acest caz. La sfârșitul anului trecut, Epic Games, dezvoltatorul jocului fenomen Fortnite, a primit o amendă de 520 de milioane de dolari de la FTC. Organizația responsabilă cu protecția consumatorilor a acuzat compania că a folosit trucuri pentru a determina milioane de jucători, majoritatea minori, „să facă achiziții neintenționate”.

Sursa: FTC

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News