Acest dispozitiv îți transformă smartphone-ul într-o consolă de jocuri. Acum funcționează și cu iPhone 15

Autor: Cosmin Aionita | 22.11.2023
Acest dispozitiv îți transformă smartphone-ul într-o consolă de jocuri. Acum funcționează și cu iPhone 15
Foto: Backbone

Backbone a anunțat o a doua generație a popularului său controller Backbone One, disponibil atât pentru dispozitivele mai vechi iPhone, cat si pentru smartphone-urile bazate pe Android. Noul model Backbone One vine cu o conexiune USB-C, care va putea să acomodeze atât popularele modele de telefoane cu sistem de operare Android, dar și noua gamă iPhone 15 de la Apple.

iPhone 15 reprezintă prima familie de telefoane inteligente de la Apple care adoptă standardul comun USC Type-C pentru încărcare și conectivitate, compania din Cupertino fiind forțată să renunțe la vechiul său conector Lightning de noua legislație europeană.

Astfel, pentru noile controllere Backbone One nici nu mai este nevoie de două modele diferite (unul cu conector Lightning și unul cu USB-C), trecerea la mufa USB-C standard asigurând compatibilitatea cu toate telefoanele mobile moderne.

Acest gen de accesorii sunt gândite pentru a atașa smartphone-ului o metodă de control tradițională, mai precisă, bazată pe dispunerea clasică de butoane și stick-uri analogice caracteristice unui controller de consolă PlayStation sau Xbox. Astfel, jocurile caracteristice acestor platforme devin jucabile pe combinația de Backbone One și smartphone, prin intermediul aplicațiilor dedicate de cloud gaming sau streaming local.

Mai mult, pe lângă a conferi o schemă de control tradiționala pentru titlurile rulate prin streaming, accesoriile de tip Backbone One pot fi folosite și în jocurile native pentru Android sau iOS compatibile.

Noile controllere sunt cele mai bine concepute produse ale noastre de până acum, cu adaptoare magnetice care asigură o fixare cât mai bună pentru mai multe tipuri de telefoane, o cruce direcțională (D-Pad) mai responsivă, care îmbunătățește experiența în mai multe genuri de jocuri. Și toate acestea menținând forma și ergonomia pe care jucătorii o cunosc și o iubesc. Combinat cu aplicația Backbone, capabilă să reunească toate jocurile într-un singur loc, acest nou controller reprezintă cea mai accesibilă experiență de gaming de până acum.

– reprezentant Backbone

Pentru a complementa culorile controllerelor Backbone One, cei de la Backbone urmează să lanseze și huse dedicate, disponibile în nuanțele alb și negru.

Sursa: Daily Star, CNET

Urmărește Go4Games.ro pe Google News