Age of Empires: Castle Siege nu este ce aşteptau fanii seriei

Autor: Cosmin Aionita | 26.08.2014
Age of Empires: Castle Siege nu este ce aşteptau fanii seriei

Se pare că Microsoft doreşte să profite cât mai mult de pe urmele popularităţii seriei Age of Empires, însă nu în modul pe care l-ar fi vrut fanii. După ce am primit un remaster HD pentru Age of Empires II, în loc să demareze lucrul la un nou titlu al faimoasei serii de strategii în timp real, cei de la Microsoft preferă să „retrogradeze” din nou Age of Empires la un nivel inferior.

Este vorba despre Age of Empires: Castle Siege, un joc de strategie dezvoltat pentru sistemele dotate cu interfeţe bazate pe ecrane tactile ce folosesc sistemele de operare Windows Phone 8 sau Windows 8.1 (telefoane, tablete sau PC-uri). Deci nu va aşteptaţi la complexitatea unui RTS clasic, ci mai degrabă la un titlu casual, uşor de abordat de o audienţă cât mai largă.

De altfel, şi grafica este realizată în acelaşi stil „prietenos” şi, chiar dacă Microsoft se laudă cu şase civilizaţii dintre care veţi putea alege (dintre care nu vor lipsi britanicii, teutonii sau ucrainenii), eroi de legendă (Richard Inimă de Leu) sau reproducerea unor bătălii istorice (asediul Marienburg-ului sau căderea Constantinopolului), Age of Empires: Castle Siege pur şi simplu nu convinge la prima vedere.

Age of Empires: Castle Siege este realizat de studioul Smoking Gun Interactive şi va fi disponibil pentru dispozitivele Windows 8 şi Windows Phone 8 în septembrie 2014.

Age of Empires Castle Siege

Urmărește Go4Games.ro pe Google News