Diablo Immortal pentru mobile, dezamăgirea imensă de la BlizzCon 2018

Autor: Cosmin Aionita | 05.11.2018
Diablo Immortal pentru mobile, dezamăgirea imensă de la BlizzCon 2018

După ce ne-a “ameninţat” cu multiple proiecte Diablo aflate în lucru, cei de la Blizzard Entertainment au dezamăgit profund la BlizzCon 2018, unde au dezvăluit Diablo Immortal, un simplu joc pentru dispozitive mobile a cărui acţiune este plasată în universul Sanctuary.

Mai mult, Diablo Immortal nu este dezvoltat de studiourile Blizzard, ci de chinezii de la NetEase Games, “faimoşi” pentru alte jocuri similare, superficiale şi bazate în principal pe microtranzacţii. Pe scurt, Diablo Immortal promite să fie un MMO action RPG pentru mobile, urmând să-şi facă apariţia atât pentru Android, cât şi pentru iOS (iPad şi iPhone).

Jocul va include şase dintre clasele de personaje din seria Diablo: Barbar, Crusader, Demon Hunter, Monk, Necromancer şi Wizard, fiecare cu noi puteri şi abilităţi speciale, mai multe astfel de clase urmând să fie adăugate de update-urile viitoare. Acţiunea din Diablo Immortal se va desfăşura între Diablo II: Lord of Destruction şi Diablo III, producătorii promiţând o experienţă de joc ce va evolua în mod constant, noi poveşti, personaje, echipamente şi challenge-uri urmând să fie adăugate pe parcurs.

Diablo Immortal va putea fi abordat fie în mod solo, fie alături de prieteni, variantă recomandată călduros şi de către producători, jucătorii urmând să poată vizita câteva locaţii emblematice ale universului Sanctuary, cum ar fi oraşele Westmarch şi Wortham, biblioteca din Zoltun Kulle sau jungla insulei Bilefen. Este promisă, de asemenea, şi o interfaţă complet adaptată pentru ecranele tactile, cu o schemă de control accesibilă pentru toate categoriile de jucători.

În ciuda prezentării entuziaste a jocului, publicul prezent la BlizzCon 2018 (şi nu numai) a fost extrem de dezamăgit de acest anunţ, în cadrul sesiunii de întrebări şi răspunsuri cu producătorii făcându-şi apariţia replici ironice precum “avem parte de o păcăleală întârziată de 1 aprilie?”. De asemenea, cei de la Blizzard au afirmat cu tărie ca Diablo Immortal va fi disponibil doar pentru telefoane mobile şi tablete, neexistând planuri de a lansa jocul şi pe PC (moment huiduit îndelung de publicul de la BlizzCon). Mai mult, toate forumurile şi canalele de social media ale seriei Diablo sau ale celor de la Blizzard au fost invadate de fanii nemultumiţi, care şi-au revărsat furia printr-o avalanşă de dislike-uri aplicate celor două trailere de mai sus, comentarii acide (multe dintre ele şterse de Blizzard), ba chiar şi o petiţie online, semnată până acum de aproximativ 30 000 de persoane, care cere anularea jocului Diablo Immortal.

Nu a fost anunţată încă o perioadă de lansare pentru Diablo Immortal, producătorii afirmând că jocul îşi va face apariţia “atunci când va fi finalizat”.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News