Electronic Arts preia compania Glu Mobile, țintind poziția de lider global în segmentul jocurilor video pentru mobile

Autor: Cosmin Aionita | 11.02.2021
Electronic Arts preia compania Glu Mobile, țintind poziția de lider global în segmentul jocurilor video pentru mobile
Foto: Christian Peterson / Getty

Electronic Arts, una dintre cele mai puternice companii ce activeaza in industria jocurilor video, a încheiat un acord definitiv pentru preluarea Glu Mobile, dezvoltator și distribuitor global de jocuri video pentru telefoane mobile, printre care Design Home, Covet Fashion și MLB Tap Sports Baseball.

Potrivit termenilor acestei înțelegeri, EA va achiziționa Glu pentru suma de 2,1 miliarde dolari, reprezentând valoarea companiei pe piață. Acționarii Glu vor primi câte 12,50 dolari în numerar pentru fiecare acțiune, mai mult cu 36% față de prețul de tranzacționare al acțiunilor Glu la data de 5 februarie 2021. După finalizarea tranzacției, valoarea acesteia se va adăuga activelor totale nete ale Electronic Arts.

EA își extinde divizia de jocuri video dedicate dispozitivelor mobile

Achiziția reprezintă un pas important pentru divizia de dezvoltare a jocurilor pentru telefoane mobile a celor de la Electronic Arts. Asocierea dintre Electronic Arts și Glu dă naștere unui potențial portofoliu de produse de top dedicate segmentului telefoanelor mobile, care va include peste 15 “live services” din categorii aflate în creștere, ce însumează venituri contractate de 1,32 miliarde dolari în ultimele douăsprezece luni.

Prin unirea echipelor de dezvoltare de jocuri video pentru telefoanele mobile din cadrul Glu și Electronic Arts, ce au în portofoliul colectiv titluri din categoriile sport, lifestyle, RPG, casual și altele, dar și prin valorificarea puterii de marketing și distribuție a EA pentru a genera acoperire globală, cele două companii intenționează să crească rețeaua de 430 milioane jucători a titlurilor EA cu peste 100 milioane utilizatori lunari activi pe telefoane mobile și să se extindă către noi potențiali jucători din întreaga lume.

Telefonul mobil a devenit cea mai mare platformă de jocuri video din lume

Andrew Wilson, CEO al Electronic Arts, a declarant următoarele:

Achiziția Glu aduce împreună echipe și produse extraordinare și creează un nou lider în segmentul de jocuri pentru telefoane mobile, cu experiență dovedită în mai multe categorii de jocuri ce înregistrează creșteri rapide. Telefonul mobil continuă să crească și devine cea mai mare platformă de jocuri video din lume, iar prin integrarea jocurilor și echipei Glu dublăm dimensiunea afacerii noastre în acest segment. Ne bazăm pe un portofoliu larg și pe un public global în creștere pentru a oferi jucătorilor noștri experiențe din ce în ce mai interesante și pentru a continua creșterea Electronic Arts.

De asemenea, Nick Earl, CEO al Glu Mobile, a adăugat următoarele:

Această tranzacție încununează munca extraordinară pe care echipa Glu a depus-o pentru a oferi experiențe interactive de nivel internațional jucătorilor noștri, dezvoltând în același timp afacerea către rezultate financiare și operaționale excelente. Este un rezultat minunat pentru toți acționarii și partenerii noștri. Ca parte a Electronic Arts, vom continua să valorificăm oportunitățile pe care această industrie în dezvoltare a jocurilor pentru telefoane mobile ni le oferă.

Pe lângă crearea unui portofoliu extins de jocuri pentru telefoanele mobile și extinderea așa-numitelor live services, această preluare a avut ca obiectiv și obținerea unei echipe creative și experimentate, cu o conducere pe măsură. Astfel, Glu aduce în cadrul EA o echipă talentată de peste 500 de dezvoltatori de jocuri pentru telefoanele mobile (și aproape 800 de angajați în total), adăugând o proporție semnificativă diviziei Electronic Arts axate pe această platformă.

Aceasta nu este singura achiziție recentă a celor de la Electronic Arts, publisher-ul vizând și preluarea companiei britanice Codemasters.

Sursa: Electronic Arts România

Urmărește Go4Games.ro pe Google News