O nouă generație de console portabile? Qualcomm prezintă noul său cip Snapdragon pentru jocuri

Autori: Cătălin Niţu, Cosmin Aionita | 02.12.2021
O nouă generație de console portabile? Qualcomm prezintă noul său cip Snapdragon pentru jocuri
Foto: Qualcomm / Razer

Pe lângă noul chipset pentru smartphone-uri Snapdragon 8 Gen 1, Qualcomm a mai anunțat și un nou model de procesor dedicat consolelor de jocuri portabile, similar în capabilități. Producătorul de cipuri a apelat la Razer pentru a dezvolta un prototip în jurul acestui nou Snapdragon G3x Gen 1, capabil să ofere partenerilor și dezvoltatorilor de jocuri interesați un model de referință pe baza căruia să poată dezvolta astfel de dispozitive în viitor.

Prototipul dezvoltat de Razer are un design mai degrabă practic, decât atrăgător. Acesta pare un gamepad în stil Xbox, tăiat de la jumătate, cu un ecran montat între cele două părți. Dispozitivul are un ecran OLED HDR de 6,65” cu rezoluție Full HD, o cameră frontală de 5 megapixeli, suport pentru 5G, Bluetooth 5.2 și WiFi 6E, patru difuzoare, butoane complete pentru jocuri și un port USB-C.

Mai multe detalii despre modelul de referință al consolei portabile dezvoltate de Razer, dar și despre noul cip Snapdragon G3x Gen 1 al celor de la Qualcomm sunt disponibile în articolul dedicat de pe Go4IT.

Sursa: Go4IT

Urmărește Go4Games.ro pe Google News