De ce folosesc controllerele de Xbox baterii AA?

Autor: Cosmin Aionita | 08.01.2021
De ce folosesc controllerele de Xbox baterii AA?
Foto: Duracell

Încă de la mijlocul anilor 2000, atunci când s-a făcut trecerea la controllerele wireless pentru consolele de jocuri video, Microsoft a ales bateriile de tip AA drept sursă de energie electrică pentru aceste gamepad-uri. Iar bateriile au rămas o constantă pentru controllerele de Xbox de-a lungul anilor, pe parcursul a nu mai putin de trei generații de console (Xbox 360, Xbox One și, acum, Xbox Series X|S). De ce folosesc aceste controllere de Xbox simple baterii AA, în timp ce concurența de la Sony include acumulatori reîncărcabili în gamepad-urile pentru consolele PlayStation?

Diferite tipuri de răspunsuri au fost oferite de-a lungul anilor, de la durata superioară de viață a unui set de baterii AA în contrast cu cea a acumulatorilor folosiți de Sony și până la varietatea de opțiuni pe care controllerele de Xbox le oferă: alimentarea cu baterii AA în modul wireless, conectarea directă prin cablu USB sau folosirea unui kit Play and Charge în locul bateriilor clasice.

baterii Xbox
Foto: Microsoft

Înțelegere între Microsoft și Duracell

Adevărul s-ar putea să fie totuși altul: Luke Anderson, marketing manager-ul din Regatul Unit al Marii Britanii al companiei Duracell a declarat următoarele într-un interviu:

Dintotdeauna a existat un parteneriat între Duracell și divizia Xbox… Este vorba despre o înțelegere pe care Duracell și Microsoft o au de ceva vreme. Compania noastră livrează produsele de tip baterie pentru consolele Xbox, precum și bateriile cu care sunt livrate controllerele Xbox. Iar acest parteneriat va mai dura o vreme…

De altfel, acum câțiva ani, Duracell a beneficiat și de o campanie de marketing ce punea în prim plan durata de viață a acumulatorilor fabricați de companie atunci când sunt folosiți pentru a alimenta controllerele consolelor Xbox One. De asemenea, Xbox este în continuare inclus în lista partenerilor menționați pe site-ul oficial Duracell.

Așadar, putem deduce că adevăratul motiv pentru care Microsoft nu dorește să renunțe încă la alimentarea prin baterii AA pentru controllerele Xbox este, probabil, parteneriatul de lungă durată pe care compania îl are cu Duracell.

Sursa: Video Games Chronicle

Urmărește Go4Games.ro pe Google News