PS Vita rulează jocuri de PS3 prin intermediul unui hack

| 24.01.2012
PS Vita rulează jocuri de PS3 prin intermediul unui hack

Se pare că noua consolă PlayStation Vita este capabilă de mai mult decât a dorit Sony să dezvăluie până în acest moment. La fel ca şi în cazul mai vechiului PSP, Vita are implementată o funcţie de Remote Play, care funcţioneaza în tandem cu un PlayStation 3. Mai exact, consola „mare” rulează jocurile propriu-zise şi transmite un flux video prin intermediul reţelei locale sau a Internetului către ecranul sistemului de gaming portabil.

Din păcate, această funcţie, în cazul mai vechiului PSP, era limitată doar la câteva jocuri, nu prea interesante. Lucrurile se schimbă însă fundamental când vine vorba de noua consolă portabilă de la Sony. Cu ajutorul unui firmware modificat (v3.55) pentru consola PS3, hackerii au putut activa funcţia Remote Play pentru aproape orice titlu testat, Vita devenind astfel un mijloc ideal de a continua o sesiune de joc atunci când accesul la TV este întrerupt, dintr-un motiv sau altul. Momentan, există o latenţă sesizabilă între apăsarea unui buton şi efectuarea acţiunii ataşate acestuia, defect caracteristic şi serviciilor de streaming de jocuri video (gen OnLive sau Gaikai).

De altfel, Sony a promis că această facilitate va fi suportată în mod oficial în viitorul mai mult sau mai puţin apropiat, funcţia de Remote Play prezentă acum în PlayStation Vita şi firmware-ul oficial pentru PlayStation 3 fiind extrem de limitată. Ar fi păcat ca o opţiune implementată atât de usor de hackeri să nu-şi facă apariţia şi în mod oficial, având în vedere potenţialul imens al acestei funcţii care permite „joacă de la distanţă”.

PlayStation Vita se va lansa în Europa începând cu 22 februarie 2012. Până atunci, mai jos, puteţi urmări videoclipuri cu jocurile Red Dead Redemption, Batman: Arkham Asylum, Mortal Kombat şi Battlefield 3, rulate pe PlayStation Vita prin intermediul acestui hack.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News