Serviciul 3G pentru PlayStation Vita va fi oferit de Vodafone în Europa

| 22.11.2011
Serviciul 3G pentru PlayStation Vita va fi oferit de Vodafone în Europa

După ce în cadrul E3 2011, Sony a anunţat încheierea unei înţelegeri cu operatorul de telefonie mobilă AT&T pentru asigurarea serviciilor 3G pentru viitoarea consola PlayStation Vita în Statele Unite, iată că gigantul japonez îşi îndreaptă privirile şi către locuitorii bătrânului continent.

Astfel, Vodafone este operatorul ales de Sony pentru a oferi serviciile de transfer de date pentru PS Vita prin intermediul 3G, parteneriatul dintre cele două companii urmând a fi valabil în următoarele ţări: Regatul Unit al Marii Britanii, Irlanda, Italia, Germania, Spania, Portugalia, Olanda, Franţa (prin partenerii Vodafone) Australia şi New Zealand.

PlayStation Vita

Modele 3G ale consolei vor fi vândute atât direct de către Vodafone, cât şi în alte magazine, acestea incluzând în pachet o cartelă SIM prin intermediul căreia poate fi folosită conexiunea 3G. Cei care vor alege să comande consola direct de la Vodafone vor primi un cod de activare gratuit pentru jocul Wipeout 2048. Totuşi, PlayStation Vita nu va fi blocat în ceea ce priveşte folosirea unui alt SIM (oferit de un alt operator în afara Vodafone) pentru transferul de date via 3G, deţinătorii consolei putând înlocui singuri cartela SIM livrată în cutie.

Având în vedere că România nu se afla în lista de ţări menţionate în această ofertă, rămâne de văzut dacă Sony va aduce în mod oficial versiunea 3G a consolei PlayStation Vita şi la noi în ţară. Aceasta va fi comercializată în Europa la un preţ de 299€. PlayStation Vita va fi livrată şi într-o versiune Wi-Fi only, la un preţ de 249€. Consola se lansează pe 22 februarie 2012.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News