Apple adaugă suport pentru mouse și tastatură în jocuri pe iPad

Autor: Cosmin Aionita | 24.06.2020
Apple adaugă suport pentru mouse și tastatură în jocuri pe iPad

Prezentarea Worldwide Developers Conference a celor de la Apple a dezvăluit, în mod oficial, numeroasele noutăți pe care sistemele de operare iOS 14 și iPadOS 14 le vor aduce dispozitivelor iPhone, respectiv iPad, multe dintre acestea inspirate din Android. Totuși, unul dintre anunțurile care nu a fost inclus în conferința propriu-zisă, fiind confirmat mai apoi de Apple, este adăugarea de suport pentru mouse și tastatură în jocuri pe iPad.

Suportul de mouse deja existent nu era suficient

Suportul pentru mouse pe iPad fusese introdus de Apple încă din septembrie 2019, odată cu lansarea iPadOS 13. Această opțiune permitea utilizatorilor de tablete iPad să-și folosească dispozitivele și cu ajutorul unui mouse, într-o manieră nu tocmai intuitivă: prin emularea tradiționalelor comenzi de atingere a ecranului cu degetele. Din fericire, implementarea utilizării unui mouse pe iPad a fost îmbunătățită semnificativ odată cu iPadOS 13.4, însă tot nu permite controlarea unui joc într-o manieră asemănătoare cu cea de pe un PC clasic.

Totuși, odată cu suportul pentru mouse, Apple a adus dispozitivelor sale și compatibilitate cu controllerele bluetooth, cum ar fi cele pentru Xbox One și PlayStation 4. Astfel, o gamă destul de largă de jocuri pentru iOS sau iPadOS puteau beneficia de control îmbunătățit, oferind jucătorilor avantaje evidente în ceea ce privește titlurile de curse cu mașini sau platformerele. Totuși, în titlurile de tip shooter, cum este foarte popularul Fortnite (ce poate fi jucat online împotriva utilizatorilor de pe alte platforme), tot jucătorii de pe PC, ce folosesc mouse și tastatură, fac legea.

Liber la mouse și tastatură în jocuri

Conform acestei listări de pe site-ul Apple, lucrurile sunt însă pe cale să se schimbe: compania din Cupertino plănuiește introducerea suportului complet pentru mouse, tastatură și trackpad în framework-ul destinat controllerelor dedicate jocurilor din versiunea 14 a sistemelor sale de operare mobile. Așadar, după cum bănuiam, Apple va adaugă suport pentru mouse și tastatură în jocuri pe iPad.

Și având în vedere hardware-ul destul de capabil al platformelor iPad, dar și popularitatea acestora, odată cu sosirea suportului pentru mouse și tastatură, ne așteptăm ca o selecție din ce în ce mai mare de titluri pentru PC să facă tranziția și către aceste tablete. În special jocurile de strategie, cele de aventură point and click și, de ce nu, first person shooterele ar trebui să devină mult mai accesibile pe tabletele iPad.

Sursa: Kotaku
Sursa foto: WCCF Tech

Urmărește Go4Games.ro pe Google News