Nu e imună la recesiune: Piața jocurilor video va scădea în 2022

Autor: Adrian Popa | 08.07.2022
Nu e imună la recesiune: Piața jocurilor video va scădea în 2022
Foto: Profimedia Images

Piața jocurilor video va încheia anul 2022 cu venituri globale în valoare de 188 de miliarde de dolari, comparativ cu 191 de miliarde de dolari în 2021, potrivit unui studiu realizat de Ampere Analysis.

Declinul contrazice teoria care susținea că această industrie este imună la recesiune. Vânzările de console, jocuri video și abonamente au crescut accelerat în ultimii ani, pe fondul pandemiei. Dar acum, inflația foarte ridicată a redus sumele alocate de oameni pentru gaming.

Ampere Analysis estimează că piața își va relua creșterea în 2023, când va ajunge la un nivel anual record, de 195 de miliarde de dolari.

Piața jocurilor video în intervalul 2015 – 2023. (Sursa: Ampere Analysis)

Industria a fost afectată în Asia de restricțiile impuse din cauza pandemiei. Alți factori care vor contribui la declin sunt schimbările care țin de protejarea intimității utilizatorilor pe dispozitivele mobile și ieșirea companiilor vestice de pe piața rusă după ce Moscova a invadat Ucraina.

Citește și: După o perioadă de expansiune, industria de gaming a dat de greu. Concedieri la mai multe companii

Lipsesc, după cum au notat unii analiști, lansările de jocuri video importante. Debuturile multor titluri au fost amânate din cauza climatului economic și geopolitic dificil. Multe jocuri sunt dezvoltate total sau parțial în Ucraina.

„După doi ani de expansiune uriașă, piața jocurilor video va ceda puțin din acea creștere în 2022 pe măsură ce factori multipli se combină pentru a-i submina performanțele”, a declarat Piers Harding Rolls, director de cercetare în cadrul Ampere.

Chiar și cu acest declin, 2022 va fi peste cel mai bun an înregistrat înainte de pandemie.

Sursa: Eurogamer

Urmărește Go4Games.ro pe Google News