O actualizare disponibilă face Windows 11 mai atractiv pentru gameri

Autor: Adrian Popa | 03.02.2022
O actualizare disponibilă face Windows 11 mai atractiv pentru gameri
Foto: Pixabay

Microsoft a lansat o actualizare pentru Windows 11 care include o soluție pentru problemele cu mediile de stocare pe care le are sistemul de operare. Aceasta ar trebui să îmbunătățească performanțele jocurilor pe platformă.

Actualizarea KB5008353 este opțională, dar ar trebui să fie instalată de către toți utilizatorii. Aceasta rezolvă mai multe probleme cu SSD-urile și hard disk-urile. Unele modele ar rula chiar cu până la 50% mai încet. Asta deoarece anumite procese, care nu sunt necesare, apar în sistemul de operare în timp ce acesta scrie sau citește de pe mediile de stocare amintite.

Foarte mulți gameri au refuzat să treacă la Windows 11 din cauza problemelor pe care sistemul de operare le-a avut în lunile de după lansare. De exemplu, platforma nu se împăca bine cu unele modele de procesoare, iar problema afecta performanța în jocuri.

În ciuda controverselor, Windows 11 vine, totuși, cu câteva funcții utile pentru pasionații de jocuri video. De exemplu, noul sistem de operare include tehnologia auto-HDR, care face upgrade automat la lumina și culorile din jocuri la HDR, dacă sistemul pe care rulează jocul suportă acest lucru.

Noul sistem de operare de la Microsoft avea, în ianuarie 2022, o cotă de piață de 2,43%, potrivit StatCounter. Versiunea Windows 10 este de departe cea mai populară, cu o cotă de piață de 81,31%.

Sursa: Windows Latest

Citește și: Gamerii, în competiție cu studentele la medicină, pe Twitch. Conținutul, tot mai popular

Urmărește Go4Games.ro pe Google News