O țară va investi peste 37 de miliarde de dolari în gaming

Autor: Adrian Popa | 30.09.2022
O țară va investi peste 37 de miliarde de dolari în gaming
Foto: Profimedia Images

The Savvy Gaming Group, conglomeratul de stat din Arabia Saudită dedicat jocurilor video, a anunțat că va investi 37,8 miliarde de dolari în gaming.

Entitatea va cumpăra mai multe companii din piață, care se vor alătura celor pe care le are deja în portofoliu sau la care deține pachete de acțiuni.

Savvy a anunțat, cu această ocazie, că a oferit 13 miliarde de dolari pentru cumpărarea unui publisher de jocuri video cunoscut, al cărui nume nu l-a făcut, deocamdată, public.

Conglomeratul vrea să ajungă la 250 de companii de gaming, cu 39.000 de angajați, transmite Axios. Savvy a intrat în lumina reflectoarelor în luna ianuarie a acestui an când a cumpărat organizațiile de eSports ESL și Faceit pentru 1,5 miliarde de dolari.

În iunie, saudiții au anunțat o investiție de 1 miliard de dolari în Embracer Group, cea mai mare companie europeană de pe piața jocurilor video. Savyy mai deține participații în nume mari din domeniu, precum EA, Take-Two, Activision și Nintendo.

Conglomeratul are un președinte controversat

Organizația saudită, condusă de canadianul Brian Ward, un fost director din cadrul Activision Blizzard, are ambiții regionale și locale. Vrea să dezvolte jocuri pentru Orientul Mijlociu, dar și pentru o audiență globală.

Arabia Saudită se pregătește pentru o lume fără petrol și încearcă să își diversifice cât mai mult economia. Investițiile făcute de statul arab în companiile vestice sunt mereu controversate din cauza faptului că țara este acuzată de încălcarea drepturilor omului.

Mohammed bin Salman (Foto: Profimedia Images)

Mai mult, conducătorul de facto al statului, Prințul Mohammed bin Salman – care a fost implicat, potrivit americanilor, în asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi -, este președintele consiliului director al Savvy.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News