Părintelui Mario nu îi place să fie asemănat cu regizorul filmului „Saving Private Ryan”

Autor: Adrian Popa | 20.02.2023
Părintelui Mario nu îi place să fie asemănat cu regizorul filmului „Saving Private Ryan”
Foto: Wikimedia

De-a lungul timpului, mulți oameni l-au asemănat pe japonezul Shigeru Miyamoto, părintele Mario, cu Steven Spielberg, regizorul filmului „Saving Private Ryan”. Revista Time îl numea pe creatorul de jocuri video încă din 1996 „Spielberg al jocurilor video”.

Însă, într-un interviu acordat recent publicației GameSpot, Miyamoto a spus că nu îi place această comparație. Există un alt om faimos cu care creatorului de jocuri video îi place să fie asemănat.

„Cum spui, am fost numit Spielberg al lumii jocurilor video. Dar, de fapt, nu îmi place asta. Miyamoto este Miyamoto și Nintendo este Nintendo. Totuși, mă simt foarte onorat când sunt comparat cu Disney”, a explicat el. Este vorba despre Walt Disney, celebrul regizor, producător, animator și scenarist american care a fondat imperiul din industria de divertisment care îi poartă astăzi numele.

Citește și: Actorul celebru care nu a jucat niciodată jocuri video, deși a lucrat la două titluri faimoase

Disney și Nintendo au multe lucruri în comun, deoarece sunt, potrivit lui Miyamoto, companii care oferă produse și servicii ce pot întări relațiile familiale. El a oferit interviul după deschiderea unui parc de distracții Super Nintendo World în cadrul Universal Studios Hollywood. Acolo se găsesc un traseu AR (augmented reality) cu carturi inspirate de Mario Kart, un restaurant numit Toadstool Cafe și statui cu personaje din celebrul joc Mario.

Interesant este faptul că, de cealaltă parte, Spielberg nu pare să fie deranjat de asemănarea cu Miyamoto. Regizorul a călătorit la un moment dat, ca și George Lucas, la Nintendo E.A.D. (Entertainment Analysis and Development) din Kyoto pentru a-l întâlni pe creatorul Mario, a cărui muncă o apreciază enorm.

Sursa: GameSpot

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News