Pericol: Un joc popular Super Mario este plin de malware

Autor: Adrian Popa | 27.06.2023
Pericol: Un joc popular Super Mario este plin de malware

Un joc de PC inspirat de franciza Super Mario de la Nintendo include malware, potrivit firmei Cyble Research & Intelligence Labs.

Atacatorii au ascuns în joc software care fură portofelele cripto ale utilizatorilor. Mai mult, titlul instalează, pe ascuns, programe pentru minarea de criptomonede care rulează în secret în fundal.

Super Mario 3: Mario Forever, un joc de tip side-scrolling cunoscut mai simplu ca Mario Forever, a fost lansat în 2004 și oferă acces la zeci de niveluri similare cu cele din jocurile Mario originale. Titlul a fost descărcat de 17 milioane de ori doar de pe platforma CNET Downloads.

Citește și: Ai grijă de unde descarci jocuri pe internet. Ar putea fi malware

Programul de minare pe care jocul îl instalează jocul se numește XMR Miner și este folosit pentru obținerea de Monero (XMR), o monedă virtuală cu un grad ridicat de confidențialitate.

Mai mult, Super Mario Forever instalează Umbral Stealer, un program eficient folosit pentru furtul de informații. Programul poate sustrage parole, date private, imagini surprinse cu camere web și informații legate de portofele virtuale. Umbral Stealer țintește portofele de Ether, Zcash și Bytecoin. Vulnerabil în mod special este portofelul Atomic Wallet.

Super Mario 3: Mario Forever nu are nicio legătură cu Nintendo. Jocul a recâștigat popularitate după lansarea în acest an a filmului The Super Mario Bros. Movie.

Sursa: Decrypt

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News