Platforma Steam este disponibilă acum pe unele modele de mașini Tesla

Autor: Cătălin Niţu | 14.12.2022
Platforma Steam este disponibilă acum pe unele modele de mașini Tesla
Foto: Tesla

Tesla a lansat unul dintre cele mai importante actualizări pentru mașinile sale. Anul trecut, odată cu lansarea noilor variante Model S și X, Elon Musk a promis că aceste mașini vor putea rula jocuri video precum Witcher 3 și Cyberpunk 2077, întrucât acestea au sub capotă o platformă hardware la fel de performantă precum o consolă PlayStation 5.

Astăzi, cei care dețin aceste mașini de lux se pot bucura de integrarea cu platforma de distribuție digitală de jocuri de PC Steam, care permite instalarea de jocuri de PC direct pe ecranul mașinii.

Actualizarea se numește „Holiday Update” și adaugă atât aplicația Steam în varianta Beta în magazinul de la bordul mașinii, cât și Apple Music, unul dintre serviciile de muzică fără o aplicație nativă pe Tesla.

Aceasta nu este prima dată când Tesla oferă clienților posibilitatea de a rula jocuri video la bordul mașinilor. Alte jocuri, precum Cuphead, Stardew Valley și alte titluri mai puțin pretențioase, erau deja disponibile sub formă de download-uri individuale, iar funcția Arcade integra multe jocuri de mobil, inclusiv unele de tip kart racing, care puteau fi controlate cu pedalele și volanul mașinii. Desigur, toate jocurile funcționează pe Tesla doar atunci când mașina este oprită.

Citește și: Tesla a vrut jocul Her Story în mașinile sale. Ce a oferit în schimb compania lui Elon Musk

Elon Musk spune că Steam ar trebui să se comporte ca un PC la bordul mașinilor Tesla, putând oferi chiar și suport pentru mouse și tastatură, pentru cei care își doresc asta, nu doar suport pentru gamepad-uri Bluetooth. Mai mult, acesta încurajează clienții să încerce jocurile pe sistemul audio performant al mașinii, care ar trebui să ofere o experiență audio de calitate.

Pentru clipul de promovare, Tesla a ales să folosească Cyberpunk 2077. Tot acest clip dezvăluie faptul că Steam rulează pe ecranul mașinilor cu o interfață similară cu cea de pe Steam Deck. Acest lucru sugerează că Tesla folosește o platformă de tip Linux pentru a rula aceste aplicații, iar jocurile vor rula sub stratul de compatibilitate Proton, care interpretează codul Windows. Tot acest lucru înseamnă și că nu toate jocurile din Steam vor putea fi rulate pe Tesla Model S și X.

Model 3 și Y nu primesc acces la Steam, cel puțin nu momentan. Variantele mai noi folosesc tot o platformă hardware AMD cu procesor Zen 2 și GPU RDNA 2, dar acelea oferă mai puțină putere de procesare. Este posibil ca variantele mai ieftine să folosească un hardware mai degrabă similar cu cel de pe Xbox Series S, sau Steam Deck.

Sursa: Go4it

Urmărește Go4Games.ro pe Google News