Metroid Dread va fi disponibil pentru Nintendo Switch. Când va fi lansat jocul

Autor: Cosmin Aionita | 16.06.2021
Metroid Dread va fi disponibil pentru Nintendo Switch. Când va fi lansat jocul
Foto: Nintendo

Poate cel mai interesant anunț realizat de Nintendo cu ocazia E3 2021 a fost dezvăluirea jocului Metroid Dread, primul titlu 2D al seriei cu o poveste nouă din ultimii 19 ani.

Avem de-a face cu o continuare directă a jocului Metroid Fusion din 2002 și va oferi răspunsurile in legătură cu legatura dintre soarta vânătoarei de recompense Samus Aran și cea a creaturilor parazite Metroids, seria fiind începută pe vremea legendarei consolei NES (Nintendo Entertainment System).

În Dread, Samus va călători singură pe o planetă misterioasă, fiind vânată de o nouă amenințare: roboții E.M.M.I. În concordanță cu genul Metroidvenia din care face parte (și la numirea căruia a contribuit), și în noul Metroid Samus se va putea întoarce în ariile deja explorate, pentru a progresa cu ajutorul abilităților noi, proaspăt dobândite.

Ediție specială și noi figurine amiibo

Pe lângă varianta standard, noul Metroid va fi disponibil și într-o ediție specială: Metroid Dread: Special Edition va include jocul, un ambalaj metalic de tip Steelbook, o carte de 190 de pagini cu artwork-uri din toate jocurile 2D ale seriei Metroid, precum și cinci card-uri ce înfățișează copertele celor cinci jocuri 2D din saga Metroid.

De asemenea, cu ocazia lansării jocului Metroid Dread, un nou set de jucătorii amiibo va fi disponibil, acesta fiind format din figurinele eroinei Samus (în armura din Metroid Dread) și cea a unui robot E.M.M.I.

Metroid Dread este dezvoltat de studioul MercurySteam (Castlevania: Lords of Shadow 2) și va fi lansat pe 8 octombrie 2021, în exclusivitate pentru Nintendo Switch.

Sursa: Business Wire, Nintendo, Nintendo UK YouTube

 

Urmărește Go4Games.ro pe Google News