Playdate: Încă un dispozitiv de gaming mult așteptat a fost amânat din cauza crizei componentelor

Autor: Adrian Popa | 12.11.2021
Playdate: Încă un dispozitiv de gaming mult așteptat a fost amânat din cauza crizei componentelor

La doar o zi după ce am aflat că Valve a amânat cu două luni debutul pe piață al consolei Steam Deck, firma Panic a anunțat că va livra, de asemenea, mai târziu consola sa cu manivelă Playdate.

Dispozitivul va ajunge la primii clienți la începutul anului viitor, potrivit contului oficial de Twitter al producătorului.

Întârzierea este cauzată, se pare, de o problemă cu bateria. Panic a trebuit să găsească un alt furnizor, iar acesta nu este un lucru ușor într-o perioadă în care există o criză a componentelor, cauzată de pandemie.

Compania a decis să schimbe bateriile după ce a descoperit că autonomia celor de pe primele 5.000 de dispozitive primite de la fabrică nu era suficient de bună. Unitățile au fost trimise înapoi în Malaezia pentru a primi acumulatori noi, care, potrivit primelor teste, oferă o autonomie satisfăcătoare.

Playdate include 24 de jocuri monocrome, iar toate titlurile au fost dezvoltate exclusiv pentru dispozitiv. Atrage atenția un element neobișnuit. Consola are o manivelă, care poate fi folosită pentru control în unele dintre jocuri.

Problemele cu componentele afectează multe companii. Steam a anunțat că livrările consolei Steam Deck vor începe cu două luni mai târziu, în ianuarie 2022. Compania și-a cerut scuze pentru incident și a explicat că de vină este criza globală de materiale și componente.

Totodată, compania Apple a fost nevoită să reducă producția tabletelor iPad din cauza lipsei semiconductorilor. Același lucru a determinat constructorul auto BMW să anunțe că va livra unele mașini fără ecrane tactile.

Sursa: Panic

Urmărește Go4Games.ro pe Google News