Polițist, anchetat după ce a făcut mișcări de arte marțiale pe muzica din jocul Mortal Kombat

Autor: Adrian Popa | 16.04.2021
Polițist, anchetat după ce a făcut mișcări de arte marțiale pe muzica din jocul Mortal Kombat
Foto: captură de ecran

Un polițist, care s-a filmat în timp ce făcea mișcări de arte marțiale pe muzica din jocul video Mortal Kombat, este anchetat de superiori.

Bărbatul, numit Eddie Chan, este sergent în cadrul poliției orașului San Jose. El apare în uniformă și folosește două bastoane din dotarea ofițerilor.

Înregistrarea a circulat prin grupurile de chat ale polițiștilor, apoi a ajuns în presă.

„Cred că acel clip video este iresponsabil, mai ales în climatul de astăzi”, a declarat Rob Millard, fost locotenent de poliție, retras din activitate, care a fost șeful lui Chan. El se referă la scandalurile izbucnite după ce polițiști americani au ucis mai multe persoane de culoare în ultimii ani. Aceste incidente, considerate rasiste, au declanșat proteste masive în Statele Unite.

Millard a fost și instructor de tehnici de apărare, dar sergentul nu a învățat mișcările, arătate în clipul „Mortal Kombat”, de la el. „Nu făceam asta nici măcar la încălzire, în glumă”, a explicat el.

Superiorii lui Chan nu cred că acesta a comis o infracțiune, dar sunt îngrijorați de mesajul pe care îl transmite clipul video, care ar putea afecta imaginea și așa șifonată a poliției.

Sursa: NBC Bay Area

CITEȘTE ȘI:

Problema meciurilor aranjate de CS:GO e atât de gravă încât intervine FBI

Poliția a destructurat „cel mai mare” producător de software pentru trișat în jocuri video

Urmărește Go4Games.ro pe Google News