Când se lansează noul Portal RTX. Cerințe de sistem foarte ridicate

Autor: Cosmin Aionita | 30.11.2022
Când se lansează noul Portal RTX. Cerințe de sistem foarte ridicate
Foto: NVIDIA

NVIDIA a revenit cu detalii legate de lansarea versiunii RTX a emblematicului joc Portal, de la Valve. Această “reimaginare grafică” promite efecte vizuale complet noi, precum Ray Tracing, NVIDIA DLSS 3 și multe altele, pentru a îi oferi jocului o nouă înfățișare.

Performanța este accelerate de cea de-a treia versiune a tehnologiei NVIDIA DLSS, iar latența de sistem este minimizată cu ajutorul NVIDIA Reflex.

Realizat de către echipa Lightspeed Studios de la NVIDIA, Portal RTX va fi disponibil gratuit, sub forma unui pachet DLC pentru toți cei care dețin deja versiunea originală a jocului, începând cu 8 decembrie 2022.

DLSS 3 îmbunătățește performanța în Portal RTX

Portal RTX exemplifică puterea incredibilă a noilor plăci video GeForce RTX seria 40 și a capabilităților platformei NVIDIA RTX Remix. Fiecare cadru din gameplay beneficiază de Ray Tracing, texturi realiste și noi modele, dar care păstrează “look and feel”-ul celor originale.

Aceste tehnici grafice sunt solicitante, fiind accelerate de tehnologia NVIDIA DLSS 3. Această a treia generație de DLSS permite plăcilor video din seria 40 să beneficieze de o creștere de performanță de nu mai puțin de 280%. Și plăcile video din seria 30 vor beneficia de DLSS 2, care va îmbunătăți performanța.

Înapoi în Aperture Labs pe 8 decembrie

Pentru toți utilizatorii care dețin Portal pe Steam, Portal cu RTX se va lansa gratuit sub formă de DLC, drept mod pentru clasicul joc, pe 8 decembrie 2022, la timp pentru a sărbători aniversarea de 15 ani a titlului celor de la Valve și pentru a prinde sărbătorile de iarnă.

Cerințele de sistem sunt ridicate, configurațiile necesare fiind menționate în imaginea de mai jos:

Portal RTX
Foto: NVIDIA

De asemenea, NVIDIA va continua să lucreze pentru a aduce Portal RTX și pe serviciul de cloud gaming GeForce Now.

Update-ul unui joc atât de iubit necesită tehnologie de ultimă generație, dar fără a schimba spiritul titlului original. Experiența pe care Lightspeed Studios de la NVIDIA a căpătat-o lucrând la aceste versiuni cu RTX pentru jocuri precum Minecraft și Quake II le-a oferit încrederea necesară celor de la Valve pentru a permite introducerea acestor tehnici grafice moderne în jocul lor legendar, iar NVIDIA RTX Remix a fost unealta perfecta pentru a atinge acest obiectiv.

John Spitzer, Conducătorul Lightspeed Studios din cadrul NVIDIA

Sursa: NVIDIA

Urmărește Go4Games.ro pe Google News