VIDEO: Apple a publicat primul trailer pentru „Tetris”, filmul despre faimosul joc video

Autor: Adrian Popa | 17.02.2023
VIDEO: Apple a publicat primul trailer pentru „Tetris”, filmul despre faimosul joc video
Foto: Apple

Apple a publicat primul trailer pentru filmul „Tetris”, care va fi disponibil pe platforma Apple TV+ începând cu data de 31 martie. Producția este bazată pe viața lui Henk Rogers, omul care a transformat jocul de tip puzzle într-un fenomen mondial.

Tetris a fost creat în 1984, în Uniunea Sovietică, de către Alexei Pajitnov. Numele vine de la „tetra”, care înseamnă „patru”, și „tenis”. Pajitnov este pasionat de acest sport.

Aveau să treacă mai mulți ani până să devină un succes. Acest lucru s-a întâmplat după ce Nintendo l-a inclus pe consola Game Boy în 1989. Până la apariția NES, compania japoneză a vândut 43 de milioane de copii Tetris.

Ulterior, licența pentru dispozitive mobile a fost achiziționată de Electronic Arts, iar jocul a fost vândut în alte peste 100 de milioane de copii.

Potrivit Guinness World Records, Tetris este cel mai portat joc video din istorie, cu peste 200 de variante oficiale, dezvoltate pentru 70 de platforme unice. Printre acestea se numără PC-uri, dispozitive mobile, console și sisteme de infotainment din mașini sau avioane.

Citește și: Cum poți accesa un „Netflix” gratuit, care găzduiește mii de filme bune

Pajitnov, acum în vârstă de 67 de ani, a emigrat în SUA în 1991. Anul trecut el l-a criticat dur pe Vladimir Putin pentru războiul declanșat în Ucraina.

„Războiul murdar și sângeros care se desfășoară acum în Ucraina este atât de îngrozitor încât nimeni nu poate sta deoparte. Dictatorul nebun și fără suflet care a început acest rău este un criminal de război și va fi oprit și condamnat”, a declarat Pajitnov

Filmul „Tetris” este regizat de Jon S. Baird după un scenariu scris de Noah Pink. Actorul Nikita Yefremov joacă rolul lui Alexei Pajitnov.

Producția se concentrează pe viața lui Henk Rogers (interpretat de Taron Egerton), un antreprenor din industria jocurilor video care a descoperit jocul Tetris și a făcut eforturi pentru popularizarea lui.

Sursa: TechSpot

Urmărește Go4Games.ro pe Google News